Egyptische docent tegen Israëlisch-Arabische studenten: ‘Bedank Allah dat jullie in Israël leven’

Rami Aziz, een Egyptische onderzoeker en politiek analist, wiens onderzoek zich richt op de groei en ontwikkeling van de politieke islam in Europa, reageerde onlangs op een groep Israëlisch-Arabische studenten die vorige week een collegezaal van de Tel Aviv Universiteit verlieten na de spreker te hebben onderbroken en hem beschimpten.

Hun slachtoffer was de Egyptisch-Amerikaanse socioloog en een van de vooraanstaande mensenrechten- en democratie activisten van Egypte, Saad Eddin Ibrahim, die enkele dagen eerder een toespraak had gehouden over normalisering van de Israëlisch-Egyptische betrekkingen en manieren om die te behouden.

“Miljoenen studenten in de Arabische wereld zijn jaloers op julli, jullie zouden Allah moeten danken dat je in Israël woont, jullie stelletje hypocrieten en leugenaars,” zei Aziz in zijn boze video, die tegenwoordig een vertrouwde trend vertegenwoordigt in de tegenwoordige Arabische samenleving, die het te druk heeft met eigen serieuze problemen zoals de Iraanse dreiging, eerder dan zich druk te maken om het melige gejank en geklaag van Israëlische Arabieren.

“Alleen in Israël kunnen Arabische studenten tegen een Egyptische spreker schreeuwen dat hij een verrader is om naar een Zionistische universiteit te komen. En wat doen ze in feite op een Zionistische universiteit? Er is geen limiet aan de hypocrisie, afkeer en ergernis van Israëlische Arabieren. Hoe dikwijls kunnen jullie de hand bijten die jullie voedt?” zei Aziz.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Watch: Egyptian Scholar Tells Rowdy Arab TAU Students They Should Thank God for Living in Israel” van David Israel van 7 januari 2018 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.