Honderden mensen ontvolgen Nederlandse actrice Victoria Koblenko wegens vakantie in Israël

“Honderden mensen hebben Victoria Koblenko in één klap op sociale media ontvolgd, omdat de 37-jarige actrice en haar vriend, voormalig profvoetballer Evgeniy Levchenko, momenteel in Jeruzalem (Israël) verblijven. Koblenko is verbijsterd over het afhaken van zoveel fans”, aldus een bericht in het Nederlandse Algemeen Dagblad (AD) van 3 januari 2018.

Victoria Koblenko op 3 januari 2018 op haar Facebookpagina:

“Sinds m’n posts uit Israël hebben honderden mensen me ontvolgd. Op zich natuurlijk prima, want waarom zou ik volgers willen die stilzwijgend aannemen wat m’n politieke voorkeur is op basis van m’n vakantie bestemming. Maar toch ben ik er een beetje verbijsterd over. Midden Oosten is mijn favoriete bestemming, waarvan ik alleen nog niet in Irak en Afganistan ben geweest.

In de meeste landen reisde ik als vrouw alleen. Ik voel me hier veilig en thuis door de cultuur, muziek, eten, maar bovenal door de mensen. Dat staat voor mij boven de regimes, staten, landsgrenzen en religie. Ik koester al die stempels in m’n paspoort, of ze nu nu in Syrie, Libanon, Oman, Iran, Oezbekistan of Israël zijn gemaakt. “#unfollowme if you disagree.”

Degenen die het niet eens waren, ‘ontvolgden’ haar nadat ze foto’s plaatste van haar reis naar Israël.

Holocaust ontkenner
Koblenko, geboren in Oekraïne, won in 2009 de De Tegel-prijs voor journalistiek in Nederland voor een reeks documentaire programma’s met de titel ‘Land Diefstal’ over conflictgebieden, waaronder die tussen Israël en de Palestijnen. Ze kreeg kritiek omdat ze de door Iran gesponsorde ontkenning van de Holocaust zou hebben gerechtvaardigd door te zeggen dat ze zou optreden tegen wat zij omschreef als het misbruik van de Holocaust door Israël om de onderdrukking van de Palestijnen te bevorderen.

In die show zei Koblenko:

“Sinds de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad probeerde de historische authenticiteit van de Holocaust te ondermijnen, hebben Syrië, Jordanië, de Palestijnse Autoriteit, Irak en Egypte herhaaldelijk artikelen gepubliceerd die de Holocaust in twijfel trekken.

Waarschijnlijk niet zozeer om te ontkennen dat er slachtoffers zijn gevallen, misschien zelfs niet om de legitimiteit van de staat Israël in twijfel te trekken, maar vanwege Israëls gebruik van de holocaust om de onderdrukking van de Palestijnen te rechtvaardigen.”

Waarschijnlijk hebben haar ‘ontvolgers’ dit laatste bericht gemist en kunnen ze na het lezen ervan Koblenko alsnog terug gaan ‘volgen’? 😦


Bronnen:

♦ naar een artikel “Fans unfollow Dutch actress for vacationing in Israel” van 5 januari 2018 op de site van de Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel “Honderden mensen ontvolgen Victoria Koblenko wegens vakantie in Israël” in het Algemeen Dagblad (AD)

 

2 gedachtes over “Honderden mensen ontvolgen Nederlandse actrice Victoria Koblenko wegens vakantie in Israël

  1. Grappig hoe dat totalitaire linkse stemvee zich gedragen: Linksaf…dan gaan we linksaf! Feiten totaal negeren.
    Het is helemaal niet zo dat Israel “de holcaust” gebruikt on haar “onderdrukking van de Palestijnen te rechtvaardigen”. Israel kreeg voor een groot deel soevereiniteit vanwege de holocaust. Joden hebben voor en tijdens WW II genoeg ervaren dat denkend in Israel een vrijhaven te hebben gevolden, door antisemitische wetgeving terug werden gestuurd naar Nazi-Duitsland (Moslimimmigranten werden wel toegelaten tot het Mandaat). Maar om nu te stellen dat Israëls gebruik maakt van de holocaust om de onderdrukking van de Palestijnen te rechtvaardigen, is wel heel kort door de bocht en al weer de zaak van 1 kant bekijken en meten met twee maten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.