Canadese negationiste in Duitsland gearresteerd na klacht van B’nai Brith

Monika Schaefer, een Duits-Canadese Holocaust-ontkenner en voormalig kandidaat voor de Groene Partij van Canada, is gearresteerd in München. Aanhangers van Schaefer geven B’nai Brith Canada expliciet de schuld voor haar arrestatie. B’nai Brith had klachten tegen Schäfer ingediend bij Duitse functionarissen vanwege haar antisemitische opruiing.

Schaefer werd berucht in juli 2016 na het publiceren van een YouTube-filmpje (onderaan dit artikel) waarin ze de Holocaust omschreef als “de meest hardnekkige leugen in de geschiedenis” en beweerde dat slachtoffers van nazi-vernietigingskampen “zo gezond en zo goed gevoed mogelijk werden gehouden”. De video is gemaakt met de hulp van haar broer, Alfred Schaefer, die zelf wordt beschuldigd van antisemitische opruiing in Duitsland.

Monika Schaefer was de groene partijkandidaat in het gemeentelijke kiesdistrict Yellowhead in de Canadese provincie Alberta tijdens de federale verkiezingen van 2006, 2008 en 2011. Na het verlaten van de Groene Partij te midden van de controverse over de ontkenning van de Holocaust, werkte ze samen met Anthony Hall, professor aan de University of Lethbridge, die vanwege het promoten van antisemitische samenzweringstheorieën uit de klas werd gezet.

“Duitse ambtenaren moeten worden geprezen voor het ondernemen van actie tegen de ontkenning van de Holocaust,” zei Michael Mostyn, Chief Executive Officer van B’nai Brith Canada.”‘Antisemitisme heeft geen plaats in de Canadese politiek of Canadese universiteiten, en we zullen blijven werken, zelfs over de grenzen heen, om ervoor te zorgen dat racisme en onverdraagzaamheid geen toevluchtsoord vinden in Canada.” B’nai Brith heeft de aanhouding met de Duitse politie bevestigd en wacht op verdere details.

Monika Schaefer
Voormalig parlementslid Monika Schaefer van de Canadese milieupartij ‘Green Party of Canada’, zette met haar antisemitische uitspraken het groene milieukot danig op stelten. Holocaust ontkennen en negationisme is een bruine pest die je gewoonlijk in extreemrechtse middens aantreft, maar zo nu en dan ook bij extreemlinks zoals bij deze goedlachse antisemiete van Duitse komaf. Als het over Joden gaat komen links, rechts en averechts elkaar ooit wel tegen.

Uitspraken zoals “De Holocaust is de meest hardnekkige leugen in de geschiedenis”; “Er waren geen gaskamers in de kampen, het enige gas dat werd gebruikt was om de kleren van de gevangenen te ontluizen”; “gevangenen werden zo gezond mogelijk gehouden en gevoed zoals dat kon in moeilijke oorlogsomstandigheden”; “de kampen beschikten zelfs over een hospitaal’ en ook “De leugen van 6 miljoen”, doen zowat overal het schaamrood op de wangen rijzen. Op haar Facebookpagina bulkt het van allerhande samenzweringstheorieën zoals het gekende “9/11 Cover Up by the Mossad” en dozijnen stereotiepe anti-Israël commentaren en artikels.

De meeste van haar antisemitische confituur hierboven, schepte zij uit het boek “Off your knees, Germany!” van de thans 77-jarige negationist Ernst Zündel, een fanatieke Duitse Holocaust ontkenner die in 2005 voor het verspreiden van negationisme uit Canada werd gezet. Terug in Duitsland kreeg hij onmiddellijk een proces en werd in 2007 veroordeeld tot 5 jaar opsluiting. Echter op 1 maart 2010 werd Zündel vervroegd vrijgelaten.

Video: “Sorry Mom, I was wrong about the Holocaust”

2 gedachtes over “Canadese negationiste in Duitsland gearresteerd na klacht van B’nai Brith

  1. Het is niet duidelijk waarom deze vrouw niet bij een of andere extreemrechtse neo nazi groepering of partij hoort? Bijvoorbeeld bij de Canadese White Power of Neo Nazi’s. Wat heeft ze te zoeken bij zwakke Gutmenschen die niet vechten tegen de vijanden van haar ras? Integendeel. Zij geven ‘gekleurde mensen’ Carte Blanche om haar eigen mensen uit te roeien; inclusief haar familie en haar zelf. Wij zullen maar hopen dat zij op een dag verkracht zou worden door een groep Afghanen, Somaliërs of zomaar negers (in Canada zijn er genoeg van). Dan zou ze zeker zeggen dat de verkrachters gestuurd zijn door de Mossad . .

    Like

  2. Deze reactie plaatste ik op de YouTube video:
    Hallo Monica Schaefer. Jouw ouders net als de meeste Duitsers, wisten wat de nazi regime had gedaan. De nazi’s hadden hun moordmachine al in het begin van de ’30 jaren gestart. Vanaf de tijd dat Hitler aan de macht kwam. Bijvoorbeeld: de kampen Dachau en Orienburg werden niet als vakantieoorden gebouwd. Ze waren daar om mensen te vermoorden. Tegenstanders van het regime en natuurlijk ook Joden. Later kwam de Wannsee Conferentie van 1942. Hadden jij en jouw ouders geweten dat zwaargewonde Duitse frontsoldaten, die niet meer van nut konden zijn, werden voor verdelging naar Hadamar gestuurd? De zgn. T-4 NS-Tötungsanstalt Hadamar? Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Hadamar_Euthanasia_Centre. Wisten jij en je ouders dat kinderen van 14 jaar oud die niet naar de Hitler Jugend wilden gaan (plicht vanaf 1936), werden voor heropvoeding naar het leger gestuurd (Operation Todt) of een concentratiekamp? Wisten jij en je ouders dat de brave Duitse soldaten hadden de meeste bewoners van het Tsjechische dorp Lidice vermoord? En ook de bewoners van het Franse dorp Oradour sur Glane? https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Oradour-sur-Glane Dat ze hier in Nederland massa executies hadden gepleegd? Met zo veel dood en moord, waarom probeer jij te verloochenen het bestaan van concentratiekampen en de gaskamers? Niet dat jouw mening of mening van mensen zoals jij het toe doet. De enigen die deze geschiedenis moeten in hun genen implementeren zijn de Joden zelf. ER IS GEEN LEVEN VOOR ZE ZONDER DAT ZIJ CONSTANT DE VINGER OP DE TREKKER MOETEN HOUDEN. Zij leven in een Darwinistische wereld, waarin de wereld kan uitsluitend geschouwd worden door een loop van een geweer. ..Net als in het Oude Wilde Westen. Dat de meeste mensen in nazi Duitsland waren bang, is best te begrijpen. Niet iedereen kon een held zijn zoals Graaf Schenk von Stauffenberg. Maar dezelfde apathie en angst heersen in Duitsland ook nu. Je schattige bruine en zwarte vrienden met hun hongerige kloten, vieren in Duitsland anno nu feest op Duitse vrouwen, meisjes en kinderen. De autoriteiten vinden het een fantastisch teken dat de Kalergi-Plan werkt. WAAROM PROTESTEER JE NIET TEGEN DAT ALLES?

    Like

Reacties zijn gesloten.