Saeb Erekat: Trump dreigt onze kinderen te laten sterven van honger & kwel

Een hoge Palestijnse ambtenaar zei woensdag dat de dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump om honderden miljoenen dollars aan jaarlijkse hulp te bezuinigen ertoe zou leiden dat kinderen zouden verhongeren in vluchtelingenkampen en dat de Amerikaanse leider Israël aanmoedigde om misdaden tegen het internationale recht te begaan.

Jarenlang heeft het “Palestijnse leiderschap te goeder trouw vele vergaderingen en ontmoetingen met de Amerikaanse regering gevoerd”, zei  aartsleugenaar Saeb Erekat (plaatje hierboven), de oude Palestijnse onderhandelaar, na een vergadering van het politieke comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Ramallah.

Erekat haalde uit naar de Amerikaanse president omdat hij onredelijk was tegenover de Palestijnen en beschuldigde Trump van zijn daden om “de Israëlische bezetting aan te moedigen om zijn bezetting en apartheidsregime te consolideren. Nu dreigt hij de Palestijnse kinderen in vluchtelingenkampen te laten verhongeren en hun natuurlijke rechten op gezondheid en onderwijs te ontzeggen als we zijn voorwaarden en dictaten niet onderschrijven,” zei Erekat, verwijzend naar de erkenning door Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

“In plaats van de Palestijnen eerlijk te behandelen, heeft president Trump gekozen voor een lasterspel dat eerder dan om een eerlijke bemiddelaar te zijn. Zijn uitspraken tegen het Palestijnse volk hebben Israël aangemoedigd om door te gaan met zijn gruwelijke misdaden en schendingen van het internationaal recht.”zei Erekat.

Erekat wees op wat hij zei dat het andere Amerikaanse stappen waren tegen de Palestijnen, inclusief pogingen om de PLO-missie in Washington te sluiten, en maakte een duidelijke verwijzing naar een wetsvoorstel dat de economische hulp aan de Palestijnse Autoriteit zou verminderen als het de lonen aan de gezinnen blijft betalen van terroristen die Israëli’s hebben aangevallen.”

“We doen een beroep op president Trump en zijn regering om aan de juiste kant van de geschiedenis te staan, om het internationaal recht te respecteren en om internationale anarchie en schendingen van de basisvereisten van vrede te stoppen”, voegde Erekat eraan toe. Erekat heeft onlangs een longtransplantatie ondergaan in een ziekenhuis in Virginia, VS.

Erkennend dat zijn drijfveer om de vrede in het Midden-Oosten te bevorderen was gestagneerd, dreigde Trump dinsdag alle hulp aan de PA af te schaffen, met de vraag waarom Washington “een van deze enorme toekomstige betalingen” zou doen wanneer de Palestijnen “niet langer bereid waren om vrede te praten” . De Verenigde Staten geven de PA momenteel ongeveer $ 600 miljoen aan jaarlijkse hulp.

Vooraleer de Palestijnse Autoriteit haar Palestijnse kinderen laat “sterven van de honger” (dixit Saeb Erekat) onderwijzen ze hen eerst de Joden grondig te haten en hen van kleinsaf om te gaan met pistolen, geweren en granaten om later, “als ze groot zijn” martelaar te worden voor de Palestijnse zaak en om te komen in een zelfmoordaanslag tegen de Joden van Israël.

 


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh ingekort artikel “Top PLO official says Trump threatened to ‘starve Palestinian children’” van 3 januari 2018 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Saeb Erekat: Trump dreigt onze kinderen te laten sterven van honger & kwel

 1. Er is maar één Jeruzalem en geen Oost of West . En Jeruzalem is al meer dan 3OOO jaar een Joodse stad en zal dat altijd blijven . De Palestijnse autoriteit zijn leugenaars die de wereld wat voorhouden en de EU is de verrader van het Joodse volk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Volgens Erakat is het stoppen van van gratisch geld aan de “Palestijnen” een verstoot tegen de mensenrechten.

  Geen grap, heeft hij écht gezegd!

  Like

 3. Dat zal iets langer duren vrees ik. Mijn inziens is Europa verloren voor Israël, behoudens wat personen en individuele organisaties, net zoals dat het geval was voor en tijdens WOII. 😦

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.