‘De Zionisten belemmeren de groeiende Turkse invloed op de Balkan’

“De Zionisten belemmeren de groeiende Turkse invloed op de Balkan’. Een typische bizarre samenzweringstheorie in Jordanzad beschrijft meer dan een eeuw ‘Zionistische’ plannen op de Balkan. Het stuk begint met te zeggen dat “de Zionisten in het begin van de vorige eeuw een prominente rol speelden in de Balkanoorlogen.”

Het artikel loopt verder met te zeggen dat ‘Zionisten’ het Joegoslavische leger biologische wapens leverden voor gebruik tegen Albanezen uit Kosovo tijdens de ongeregeldheden van de jaren tachtig. “En dezelfde agenten werden door Israël in het water gezet om Palestijnse onvruchtbaarheid te veroorzaken en de ongehoorzaamheid van de vrouwen in Kosovo te forceren…”

“Turkije speelde een belangrijke rol bij het stemmen over de anti-Amerikaanse VN-resolutie over Jeruzalem [Res. A/ES-10/L.22]. Haar rol op de Balkan kwam ook naar voren toen de media verrast werden door de stem van een Macedonische staat in het voordeel van de resolutie. De Turkse rol in Balkan ligt ook in Israël niet gemakkelijk,” leest het artikel verder. Deze resolutie werd mede ingediend door Turkije.

Wel ja, het is weer zo’n typisch artikel waar de Arabische pers zo goed in is. Maar het deel waar ik het meest van hield, was de illustratie van een heldhaftige Erdogan die de leiding had over de strijd om de bevrijding van Jeruzalem (plaatje bovenaan).

door EoZ


Bronnen:

♦ naar een artikel “The Zionists are hampering the growing Turkish influence in the Balkans”” van EoZ van 2 januari 2018 op de site van EoZ