Duitse buitenland minister onder vuur voor het beschuldigen van Israël van ‘Apartheid’

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel (SPD) ligt momenteel onder vuur door te suggereren dat Israël een apartheidsbeleid voert. Tijdens een ontmoeting met moslimvertegenwoordigers medio december, vertelde Gabriel dat hij enkele jaren geleden Hebron had bezocht en zei dat wat hij zag ‘hem deed denken aan apartheid’. “Das ist ein Apartheid-Regime, für das es keinerlei Rechtfertigung gibt,” zei Sigmar aldus de krant Berliner Zeitung.

Plaatje hierboven: Apartheid in Israël? Onzin. Israël is zelf een multiculturele staat met mensen van alle origines en afkomstig uit alle landen van de wereld, zoals bv. hierboven enkele Falasha Joden (Beta Israel), burgers en IDF-soldaten afkomstig uit Ethiopië, Afrika.

In een open brief aan Gabriel heeft Malca Goldstein-Wolf, een Joodse vrouw uit Keulen, verontschuldigingen geëist van minister Sigmar Gabriel voor het “verstrekken van munitie aan jongeren die antisemitisme met de moedermelk hebben meegekregen”, aldus een rapport in het Joodse weekblad, de Jüdische Allgemeine.

Origineel klinkt het letterlijk in het Duits: “Mit dieser Lüge liefern Sie den Jugendlichen, die Antisemitismus bereits mit der Muttermilch aufgesogen haben, weitere Munition, um Israel zu hassen” en zei vervolgde: “Wenn Sie Juden und auch Israel schon nicht schützen wollen, dann unterstützen Sie wenigstens nicht deren Feinde” (Als u Joden en zelfs Israël niet wilt beschermen, steun dan in elk geval hun vijanden niet.)

Gabriel had de kwestie van antisemitisme onder moslims in Duitsland besproken met een groep vertegenwoordigers van moslim gemeenschappen. Het evenement werd georganiseerd door het Kreuzberger Initiative gegen Antisemitismus (KIGA), een niet-gouvernementele organisatie die werkt op scholen met kinderen met een migrantenachtergrond, die al op jonge leeftijd antisemitische attitudes proberen te bestrijden.

In plaats van te helpen bij het bestrijden van antisemitisme, voedt Gabriël het vuur, schreef Malca Goldstein-Wolf in haar brief. In haar open brief aan Gabriel, gepubliceerd op de Israel advocacy website ‘Honestly Concerned‘ op 21 december, prees Goldstein-Wolf het idee om moslimleiders te ontmoeten. “Maar als je deze gelegenheid gebruikt om je laster tegen Israël te herhalen als een apartheidsstaat, dan is het niet alleen contraproductief, maar moet het ook ten sterkste worden veroordeeld.”

Reagerend op een vraag van het Duits Joodse weekblad, zei het kantoor van minister Gabriel Sigmar dat hij tijdens de bijeenkomst had benadrukt dat er geen plaats was voor antisemitisme in Duitsland. Zijn opmerkingen, die refereerden aan het bezoek van 2012 aan de regio, weerspiegelden een post die hij op Facebook publiceerde toen hij Israël beschuldigde van het voeren van een ‘apartheidsregime’.

“Ik was net in Hebron. Er is een juridisch vacuüm daar voor Palestijnen. Dit is een apartheidsregime waarvoor geen rechtvaardiging bestaat”, schreef Gabriel, die toen voorzitter was van de belangrijkste oppositiepartij in Duitsland. De post trok snel honderden reacties, meestal van pro-Israëlische surfers, van wie sommigen dreigden hun lidmaatschappen in de SPD te annuleren.

Een paar weken geleden had Malca Goldstein Wolf in verband met het geplande concert van Roger Waters in Keulen op 11 juni 2018, in een petitie gericht aan de WDR-directeur Tom Buhrow waarin ze beschuldigde de zenders, met de medewerking van een ‘Jodenhater’ (Waters) “met overheidsgeld te ondersteunen”. De WDR en vervolgens andere stations, trokken daarna hun steun weer in.

Sinds Gabriel Sigmar minister van Buitenlandse Zaken is geworden, botst hij openlijk met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. In april annuleerde Netanyahu een geplande ontmoeting met minister Gabriel nadat deze weigerde een sit-down te annuleren met Breaking the Silence, een NGO die anonieme getuigenissen verzamelt van IDF-soldaten over vermeende mensenrechtenschendingen op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Gabriel ontmoette ook B’Tselem, een andere groep die zich bezighoudt met mensenrechtenkwesties en campagnes voert tegen de opbouw van Israëlische nederzettingen.


Bronnen:

♦ naar een artikel “German foreign minister under fire for accusing Israel of ‘apartheid’” van 1 januari 2018 op de site van The Times of Israel.

♦ naar een artikel “Offener Brief an Sigmar Gabriel” van 22 december 2017 op de site van de Jüdische Allgemeine.

2 gedachtes over “Duitse buitenland minister onder vuur voor het beschuldigen van Israël van ‘Apartheid’

  1. Mogelijk is deze footage ook al bij u bekend, over de z.g. apartheid, wie sluit wie uit.
    De grove leugens aangaande Israel zijn mentaal bijna niet meer te verwerken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.