VN: geen verhoging UNRWA budget voor Palestijnse ‘vluchtelingen’ na Israëlisch verzet

Het Administratief en Budgetair Comité van de Verenigde Naties, heeft een verzoek afgewezen om de financiering te verhogen van het budget van de UNRWA voor de periode 2018-2019. UNRWA is een van de vele VN-organisaties die zich bekommert om het lot van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ en al hun nakomelingen sinds de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948.

De Group of 77 (G77), is een een 77-koppige coalitie van ontwikkelingslanden, waarvan de ‘Staat Palestina’ aka de Palestijnse Autoriteit lid is  (zie Palestine Country Fact) – diende een verzoek in om het budget voor het VN-agentschap UNRWA (Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) met ongeveer 5 miljoen  dollars te verhogen. Het blok vroeg ook om vier extra zetels voor Palestijnse vertegenwoordigers op de VN Conferentie over Handel en Ontwikkeling (UNCTAD).

Hoewel de Group of 77, die werd opgericht op 15 juni 1964, aanvankelijk 77 leden telde, is deze intussen aangegroeid tot 134 lidstaten en wordt momenteel (2017) voorgezeten door Ecuador. Eerdere voorzitters van de G77 waren bv. Iran (2001), Marokko (2003), Qatar (2004), Soedan (2009) en Jemen (2010).

Volgens de website, heeft de Assistance to the Palestinian People Unit van UCTAD, momenteel voorgezeten door secretaris-generaal Mukhisa Kituyi  uit Kenia, een “specifiek mandaat om de sociale en economische impact van het beleid van de Israëlische bezettingsautoriteiten op het Palestijnse grondgebied te controleren en te onderzoeken.”

Het jaarverslag van de eenheid beschuldigt stelselmatig Israël van het schaden van de Palestijnse economie, het ondermijnen van de Palestijnse ontwikkeling en het schenden van het internationale recht en VN-resoluties.

Na diplomatieke inspanningen van de Israëlische delegatie bij de VN, onder leiding van de Israëlische ambassadeur aan de VN Danny Danon, heeft het begrotingscomité de verzoeken van de Palestijnen afgewezen om de UNRWA-begroting en het aantal Palestijnse UNCTAD-posten te verhogen toen het vorige week de begroting van het internationale orgaan toestond.

Het is ondenkbaar dat de VN-begroting en de fondsen van landen die voor humanitaire hulp en ontwikkeling zijn bestemd, worden afgeleid naar opruiing tot haat en worden omgezet in een politieke stormram“, zei Danny Danon.


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint

♦naar een artikel “UN Rejects Request for Increase in Palestinian Refugee Budget After Israeli Diplomatic Efforts” van JNS.org van 31 december 2017 gepubliceerd op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “VN: geen verhoging UNRWA budget voor Palestijnse ‘vluchtelingen’ na Israëlisch verzet

  1. In dit filmpje weet je precies wat er scheelt in de VN en hoe de machtsverhoudingen liggen. Je mag gerust spreken van Israël als de David en de machtsblokken in de VN als de Goliath:

    Like

  2. De VN ofwel de United Nonsens gaat niet samen met opbouwend beleid ,de besluitvorming in de United Nonsens over Israël is aantoonbaar met haat vervuld, persoonlijk hoop ik en bid ik dat Trump dat onzin instituut United Nonsens Amerika uitgooit!!Dit zal een zegen zijn voor Amerika !!!De “zogenaamde Palestijnen”moeten zelf proberen een normale samenleving op te bouwen!!Een Palestijnse staat is een project van en voor” nuttige idioten “,die zich ook nog beroepen op de Jodenhatende islam !!!Nee het wordt tijd dat Israël de door “de zogenaamde Palestijnen” bezette gebieden ,weer inlijft in de staat Israël! Shalom van Léon van Duren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.