Irak: De anti-Palestijnse Apartheid waarover iedereen in het Westen zwijgt

Irak is zojuist lid geworden van de lange lijst van Arabische landen die schaamteloos de apartheid tegen Palestijnen beoefenen. Het aantal Arabische landen dat discriminerende maatregelen tegen Palestijnen toepast terwijl ze doen alsof ze de Palestijnse zaak steunen, is adembenemend. Arabische hypocrisie is opnieuw te zien, maar wie zoekt en kijkt ernaar? No Jews, no news!

De internationale media – en zelfs de Palestijnen – zijn zo druk bezig met de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump in Jeruzalem dat het lot van de Palestijnen in de Arabische landen simpelweg geen nieuws is. Door deze apathie kunnen Arabische regeringen hun anti-Palestijnse beleid voortzetten omdat ze weten dat niemand in de internationale gemeenschap zich zorgen maakt – de Verenigde Naties hebben het te druk met het veroordelen van Israël om nog veel meer te doen.

Dus waarover gaat het verhaal met de Palestijnen in Irak? Eerder deze week werd onthuld dat de Iraakse regering een nieuwe wet heeft goedgekeurd die op effectieve wijze de rechten afschaft die worden gegeven aan de Palestijnen die daar wonen. De nieuwe wet verandert de status van Palestijnen van onderdanen in vreemdelingen.

Onder Saddam Hussein, de voormalige Iraakse dictator, genoten de Palestijnen van veel privileges. Tot 2003 woonden er ongeveer 40.000 Palestijnen in Irak. Sinds de omverwerping van het regime van Saddam is de Palestijnse bevolking afgenomen tot 7.000. Duizenden Palestijnen zijn Irak ontvlucht nadat ze door verschillende strijdende milities in dat land waren aangevallen vanwege hun steun aan Saddam Hoessein. Palestijnen zeggen dat wat ze in Irak ondervinden ‘etnische zuivering’ is.

De omstandigheden van de Palestijnen in Irak staan ​​op het punt om van kwaad tot erger te gaan. De nieuwe wet, die werd geratificeerd door de Iraakse president Fuad Masum, berooft Palestijnen die in Irak wonen hun recht op gratis onderwijs, gezondheidszorg en reisdocumenten en ontzegt hen werk in overheidsinstellingen. De nieuwe wet, die No. 76 van 2017 heet, herroept de rechten en privileges toegekend aan Palestijnen onder Saddam Hussein. De wet is onlangs van kracht geworden nadat deze in de Iraakse staatscourant nr. 4466 is gepubliceerd.

Lees hier verder het artikel van Khaled Abu Toameh
op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Irak: De anti-Palestijnse Apartheid waarover iedereen in het Westen zwijgt

  1. Het lot van ‘de Palestijnen’ interesseert het westen net zoveel als de sneeuw van 10 jaar geleden in de Zwitserse Alpen.

    Maar op het moment dat Israel/de Joden erbij betrokken zijn wordt het ineens een moreel wereld thema.

    Jammer alleen dat “de Palestijnen” dit nog steeds niet uitgedokterd hebben en maar in dezelfde onzin blijven geloven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.