Duizenden Palestijnen maakten vrijdag amok in de straten van Judea & Samaria en Gaza

Duizenden Palestijnen gingen, voor de vierde vrijdag op rij, amok maken in de straten van de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook in protest dat, althans volgens de Palestijnse ‘fake news’ zender Pallywood, “spontaan” is ontstaan na de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

Plaatje hierboven: Een Palestijnse relschopper gooit stenen naar Israëlische troepen in de buurt van de stad Nabloes, op 29 december 2017 [beeldbron: Reuters/Mohamad Torokman]

Ten andere, de Palestijnen schoppen het hele jaar door en op elke vrijdag van de maand rellen, onmiddelijk na het traditionele islamitische vrijdaggebed alwaar de batterijen worden opgeladen met klassieke Jodenhaat die zich tegenwoordig manifesteert als Israëhaat, maar blijkbaar heeft de westerse pers dit traditionele vrijdaggeweld pas onlangs ‘ontdekt’.

Palestijnse gezondheidsfunctionarissen beweerden dat ten minste 50 demonstranten met echte kogels gewond waren geraakt, meestal langsheen de grens met Gaza, van waaruit Hamas de lakens uitdeelt en de Gazanen systematisch oproept tot geweld jegens Joden en Israël, berichtte The Algemeiner gisteren.

Een Israëlische militaire woordvoerster zei dat soldaten hadden geschoten op de ‘belangrijkste aanstichters’, die volgens haar een directe bedreiging vormden voor de troepen en die probeerden de omheining van de grensbeveiliging te beschadigen. De woordvoerster zei dat ongeveer 4.000 Palestijnen in Judea & Samaria en Gaza, met rotsen en brandbommen gooiden en autobanden in brand staken gericht tegen  Israëlische soldaten die voornamelijk reageerden door traangas af te vuren. De Gazaanse demonstranten scandeerden slogans zoals ‘Dood aan Amerika’ en ‘Dood aan Israël’ en ‘Dood aan Trump’.

Terroristen vuurden tevens raketten af ​​naar Israël, dat het raketvuur beantwoordden met Israëlische tanks en vliegtuigenaanvallen. Het leger zei dat de actie gericht was op terreurnesten die toebehoorden aan Hamas. Twee van de drie raketten die naar Israël werden afgevuurd werden door het Iron Dome systeem onderschept. De politie zei dat de derde raket insloeg op een gebouw en behoorlijk wat materiële schade aanrichtte. Er zijn geen slachtoffers gemeld bij deze incidenten.

Het fenomeen van Palestijnse stenengooiers, “de bruine pest van de Westbank” genoemd, is het resultaat van dagelijkse haatspuiterijen die door de Palestijnse Autoriteit worden verspreid via haar openbare omroep, media, schoolonderwijs en zomerkampen. Jodenhaat & Israëlhaat verspreiden, de twee zijden van dezelfde antisemitische munt,  is al jarenlang het mantra van de Palestijnse leiders.

Minderjarige Palestijnse stenengooiers bereiden zich aldus van jongsaf aan voor op de “echte” gewapende strijd om later – als ze groot zijn – de strijd verder te zetten met messen, hakbijlen, machetes en vervolgens met molotov cocktails (brandbommen), pistolen, geweren, mortieren en raketten in hun eeuwigdurende strijd om de vernietiging van de Joodse staat.

Videobeelden hieronder: Vrijdag 29 december ’17. Het alarm gaat af dat waarschuwt voor inkomende raketten in Kfar Aza tijdens een ceremonie die de verjaardag van Oron Shaul markeert. Shaul is de soldaat die omkwam in Gaza tijdens Operation Protective Edge van de zomer van 2014, maar wiens stoffelijke resten door Hamas worden vastgehouden in de hoop ze later te kunnen inwisselen in ruil voor zoveel mogelijk gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars.

Een gedachte over “Duizenden Palestijnen maakten vrijdag amok in de straten van Judea & Samaria en Gaza

 1. “Duizenden Palestijnen maken amok”. En het nieuws is?

  Palestijnen maken altijd amok omdat ze niets beters hebben te doen en zo gebrainwashed zijn dat ze het niet wagen om amok te maken tegen hun eigen dictoriale leiders maar wel tegen “de vijanden Israel & Amerika”.

  Ze gaan niet de straat op voor brood & werk, maar wel tegen diegenen die hen dat brood & werk verschaffen.

  Hoe debiel kan je zijn.

  De EU & individuele Europeese landen hebben ook flink wat boter op hun hoofd door dit soort amoklopers te faciliteren met gulle giften i.p.v. hen te dwingen aan het werk te gaan in eigen projecten.

  Maar ja, Europa ziet wel het voordeel van deze protesten voor haar eigen agenda. Zij is niet bezig met het verbeteren van de levensomstandigheden van de Palestijnse Arabieren maar met het treiteren van Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.