Israël investeert extra miljoenen euros in Judea en Samaria voor infrastructuur en veiligheid

De Israëlische regering keurde op woensdag 27 december 2017 de overdracht goed van veertig miljoen sjekels (bijna 10 miljoen euros) naar de regionale raden van Judea en Samaria. De subsidie ​​omvat 34 miljoen sjekels (ca. 8,2 miljoen euros) voor beveiligingsproblemen en 5.5 miljoen sjekels (ca. 1,32 miljoen euros) voor extra personeel en eerste hulpposten.

In november laatsleden stemde de Israëlische regering in met een subsidie ​​van 800 miljoen sjekels (ca. 193 miljoen euros) aan Judea en Samaria om de aanleg van veiliger wegen en andere beveiligingsbevorderende maatregelen mogelijk te maken. Parlementslid Yogev zei toen:

“De beloofde 800 miljoen zijn nu belangrijk, maar het is een schamele som die niet voldoet aan de behoeften van de groeiende gemeenschappen in Judea en Samaria. We naderen een half miljoen inwoners. In combinatie met de Arabische bewoners is het duidelijk dat de huidige situatie niet kan worden gehandhaafd. 800 miljoen sjekels is de prijs van een uitwisseling in Rosh Ha’ayin.We waarderen de huidige toewijzing, maar we hebben veel meer nodig.”

Eerder dit jaar, in maart, keurde de regering de overdracht goed van 27 miljoen sjekels (ca. 6,5 miljoen euros) voor de vervanging en het kogelvrij maken van schoolbussen en het openbaar vervoer. Parlementslid Bezalel Smotrich die zich richtte tot diegenen die zich verzetten tegen het budget zei:

“Zij zullen blijven schreeuwen en wij zullen blijven werken aan de ontwikkeling van Joodse steden in heel Israël. Dit is een kwestie van leven en dood, maar de oppositie heeft geen probleem om te schreeuwen over elke sjekel die we inwoners van Judea en Samaria geven. We blijven alles doen wat we kunnen voor deze idealistische burgers die hun leven elke dag in gevaar brengen door in Judea en Samaria te wonen, om de rest van ons te beschermen.

Als een idioot een steen in een put gooit, kunnen duizend wijze mannen die er niet meer uithalen. Helaas brachten de linkse partijen de Oslo-akkoorden naar ons toe, waardoor duizenden burgers werden vermoord. Tegenwoordig verzetten deze linkse partijen zich tegen het overboeken van fondsen om Joodse inwoners van Judea en Samaria te beschermen. Deze bewoners zijn degenen die het meest te lijden hebben van de onverantwoordelijke beslissing van de linksen, en toch kant links zich nog steeds tegen het beschermen van hen. Dat is bijzonder triestig.”