Hamas houdt Abbas en eenheidskabinet verantwoordelijk voor rampzalige situatie in Gaza

Hamas is blijkbaar nog altijd op zoek naar schuldigen voor de rampzalige situatie waarin de burgerbevolking van de Gazastrook verkeert, getuige het onderstaande persbericht op haar website van gisteren.

Plaatje hierboven: Gaza. Afgesneden van de wereld, verteerd door armoede. Een Palestijns meisje zit te verkommeren in het huis van haar familie in het noorden van de Gazastrook [beeldbron: Reuters/Mohammed Salem]

Zoals bekend weigert Hamas de wapens in te leveren als deel van het verzoeningsakkoord dat onlangs werd afgesloten met Al Fatah van PA-president Mahmoud Abbas. Vandaar dat Abbas een boycot handhaaft jegens de Strook totdat Hamas door de knieën gaat.

Verwacht niet dat de westerse pers dit bericht gaat oppikken en verspreiden. In het Westen zijn ze nog altijd van mening dat het allemaal de schuld van Israël is. Ook al is het duidelijk dat het de Palestijnen zelf zijn die dit elkaar aandoen.

De woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum gaf het volgende vrij:

Wij, in Hamas, houden de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas en de eenheidsregering volledig verantwoordelijk  voor de dramatische situatie in Gaza, die alle aspecten van het leven heeft getroffen, namelijk de rampzalige situatie van de gezondheidssector die aan de vooravond van instorten staat als gevolg van het falen van de regering om haar plichten jegens de bevolking van Gaza na te komen en de strafmaatregelen die Abbas tegen Gaza heeft opgelegd.

Wij bevestigen dat er geen verrechtvaardiging is voor dit afschuwelijke beleid. We roepen Abbas en de eenheidsregering op om hun nationale, morele en humanitaire plichten te vervullen en een fatsoenlijk leven te bieden aan alle mensen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza.

Fawzi Barhoum

Woordvoerder van Hamas

27 december 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.