Is Wonder Woman actrice Gal Gadot de beroemdste Israëli ooit? Wél volgens Google…

Is Gal Gadot de beroemdste Israëliër ooit? Afgaande op de beste Google-zoekopdrachten van 2017, is het antwoord misschien wel ja. Gadot was wereldwijd de zesde meest gezochte persoon en de op twee na meest gezochte acteur. De 32-jarige actrice, die werd geboren en opgegroeid is in Israël en diende in de Israel Defense Defense, speelde dit jaar in twee films: haar breakout-film ‘Wonder Woman‘ en de superheldenfilm ‘Justice League‘. De films waren respectievelijk de 2de en 5de meest opgezochte films, .

Google zei niet hoeveel zoekopdrachten elke term kreeg, maar zoekopdrachten naar Gadot bereikten wereldwijd een piek in de week van 5 juni ’17, toen ‘Wonder Woman’ in de VS in première ging. Er waren ook pieken in de week nadat ze de populaire Amerikaanse show Saturday Night Live presenteerde in oktober en in de week in november toen ‘Justice League‘ zijn Amerikaanse première beleefde.

Waar is Gadot het populairst? Niet Israël, haar thuisland, noch de Verenigde Staten, waar zij nu woont. Ze was het populairst in de Filippijnen, waar ze in het algemeen de op een na meest gezochte persoon was. Andere Zuidoost-Aziatische landen hebben ook Gadot-manie: zowel Singapore als Maleisië zochten veel meer naar Gadot dan het gemiddelde land. Dat deden ook Puerto Rico en Costa Rica. In de Verenigde Staten raakte ze nauwelijks de top 10, maar kwam binnen op nummer 10.

Wereldwijd stond Gadot onder de intussen van zijn voetsiuk gevallen ‘Today’ -gastheer Matt Lauer (1); de actrice die veranderde in een Britse prinsesbruid Meghan Markle (2) en verrassend genoeg Nadia Toffa (3), een Italiaanse tv-presentator die ten onrechte een gepland gevaarlijk nucleair experiment meldde. Toch kwam Gadot boven First Lady Melania Trump (7) en Michael Flynn (9), de voormalige nationale veiligheidsadviseur die schuldig pleitte bij het liegen tegen de FBI.

Maar het grappigste gegevenspunt op Gadot is misschien wel een van de top zoekopdrachten in verband met haar naam: “gal gadot husband shirt” (gal gadot echtgenoot shirt). Mensen die deze term intypen zijn waarschijnlijk op zoek naar een Instagram bericht door Gadot’s echtgenoot, vastgoedontwikkelaar Yaron Versano, waarin hij ​​een shirt draagt met ‘Your wife’ (een generiek damestoilet symbool) vergelijkt met ‘mijn vrouw’ (een tekening van Wonder Woman). Op de foto zit Gadot naast hem met een enorme grijns op haar gezicht.

Gadot is niet de enige Jood die de top tien van Google haalde. Harvey Weinstein, de Hollywood mogul die wordt beschuldigd van seksueel misbruik van ca. 90 vrouwen, was nummer vier op de lijst van meest opgezochte mensen. Ondanks de aanhoudende geruchten op het internet en ondanks het feit dat zij in 2005 met een T-shirt ‘Chai Maintenance’ werd gefotografeerd, is het voor hen misschien nodig om het feit te herhalen dat de aanstaande bruid van de Britse prins Harry Meghan Markle niet Joods is.

door Ben Sales


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Sales “Everyone on Google was searching for Gal Gadot this year” van 26 december 2017 op de site van Jewish Telegraphic Agency (JTA).