Waarom zijn de Verenigde Naties zo geobsedeerd door Israël?

“Onze toekomst hangt niet af van wat de goyim [de naties] zullen zeggen, maar eerder wat de Joden [de Israëliërs] zullen doen.”
[David Ben-Goerion op 27 april 1955, Israël’s 7de Onafhankelijkheidsdag]

Vertrekkend secretaris-generaal Ban Ki-moon erkende op 12 december 2016 in zijn laatste toespraak voor de Veiligheidsraad dat de Verenigde Naties ongewoon sterk bevooroordeeld zijn ten opzichte van Israël. Ban Ki-moon bekritiseerde extremisten aan beide zijden inclusief Hamas, “dat een antisemitisch handvest heeft dat streeft naar de vernietiging van Israël” en hij voegde eraan toe:

“Decennia van politiek gemanoeuvreer hebben een disproportioneel aantal van resoluties, rapporten en conferenties gecreëerd die Israël bekritiseren. In plaats van dat dit de Palestijnen helpt, heeft deze realiteit de VN verhinderd om haar rol effectief te vervullen.”

Ook zijn voorganger, secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan, constateerde tijdens zijn ambtsperiode (1 jan. 1997 t/m 31 dec. 2006] de ongewone en obscene internationale obsessie van de VN voor Israël. In zijn laatste toespraak voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op 12 december 2006 gaf hij toe:

“… dat Israël te vaak oneerlijk wordt beoordeeld door de internationale organisatie en haar verschillende nevenorganisaties. Van de ene kant vinden de supporters van Israël dat het hard wordt beoordeeld volgens standaarden die niet worden toegepast op haar vijanden. En dit is dikwiijls waar, in het bijzonder in sommige VN organisaties.”

Waarom zijn de Verenigde Naties zo geobsedeerd door Israël? Verdient het al die kritiek en boosheid? Al jaren heeft de Algemene Vergadering van de VN de Joodse staat zo vaak veroordeeld als de rest van de wereld samen. Je zou daarom kunnen aannemen dat Israël het slechtste land ter wereld moet zijn.

In feite is Israël een liberale democratie met een hoge ranking van Freedom House, de wereldstandaard voor het meten van vrijheid en democratie over de hele wereld. Dus waarom is Israël zo onevenredig veroordeeld? Waarom de obsessie met de kleine Joodse staat? Deze video geeft je een aantal antwoorden:

Een gedachte over “Waarom zijn de Verenigde Naties zo geobsedeerd door Israël?

 1. WAAROM is de UN tegen Israel?
  WAAROM waren de Christelijke kerken tegen het Jodendom?
  WAAROM waren de Nazi’s tegen de Joden?

  Spaanse Inquisitie, Oost Europeese Pogroms, Nazi Holocaust…….en de Internationale Verenigde Naties tegen Israel.

  Zelfde laken & pak!

  Obsessieve Jodenhaat door genetische afwijking & ziekelijke jaloezie voor de origine, succes, doorzettingsvermogen, wils & overlevingskracht van de Joden…….ondanks alle pogingen hen te vernietigen.

  Het verhaal over Moslim/Afrikaanse blokken tegen de US & het Westen klopt maar ten dele daar het EU blok vandaag de dag met de wolven meehuilt om bovenstaande redenen.

  Het héle beschaafde UN rapalje, inclusief het Westen heeft het
  P A L E S T I N I S M E uitgevonden als legitimatie van hun Antisemitisme.

  Dat is de niet politiek correcte reden.

  Like

Reacties zijn gesloten.