Egypte hangt vijftien ISIS-terroristen op maar die werden geen martelaren

In zijn grootste massa executie in vele jaren, heeft Egypte op dinsdag 26 december 2017 vijftien met ISIS-gelieerde terroristen opgehangen die waren veroordeeld voor het plegen van aanslagen op veiligheidstroepen in de Sinaï, waarbij een aantal soldaten omkwamen, aldus Egyptische veiligheidsbronnen. De executies werden uitgevoerd in twee gevangenissen in het noorden van Egypte, leest aldus een bericht in The Jewish Press.

ISIS-filiaal Wilayat Sinai
De Sinai-revolte die het licht zag aan het begin van de Arabische Lente in het voorjaar van 2011 na de verslechtering van de veiligheid in de Sinaï. Nadat president Mohamed Morsi, een adept van de Moslim Broederschap in 2013 was afgezet, begon Egypte hardhandig op te treden tegen jihadistische groeperingen waaronder ook Hamas, die op hun beurt hun campagne van aanvallen op Egyptische veiligheidstroepen intensiveerden.

In november 2014 zwoer de terreurgroep Wilayat Sinai, de zogenaamde ‘Provincie in de Sinai van Islamitische Staat‘ (ISIL-SP), voorheen bekend als Ansar Bayt al-Maqdis, trouw aan ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi. Sinds augustus 2016 wordt de Sinaigroep van ISIS geleid door de 44-jarige Egyptenaar Muhammad al-Isawi, beter bekend onder zijn nom de guerre Abu Osama al-Masri.

Vorige maand, op 24 november 2017, voerde een terreurcel van de groep Wilayat Sinai een zware aanslag uit op de al-Rawda moskee van Bir al-Abed. Ongeveer veertig jihadisten vielen tijdens het vrijdaggebed de moskee binnen en doodden er  311 mensen en verwondden er minstens 122. Enkele weken later volgde een nieuwe aanslag. Op 19 december 2017 werd één officier gedood en twee andere gewond bij een mislukte moordaanslag op de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken Magdi Abdel-Ghaffar en de minister van defensie Sedki Sobhy.

Doodstraf in Israël?
Half december keurden de leiders van de Knesset-coalitiepartijen het wetsontwerp goed van Yisrael Beiteinu-voorzitter Avigdor Liberman om de doodstraf voor terroristen in te voeren, die begin volgend jaar zou moeten worden ingediend. “De wet zou zeer eenvoudig en en heel helder moeten zijn: een terrorist, die onschuldige burgers vermoordt, moet ter dood veroordeeld worden,” klonk het.

Wanneer het parlement over het voorstel zal stemmen, werd niet meegedeeld. De doodstraf in Israël werd 55 jaar geleden voor het laatst voltrokken, toen op 1 juni 1962 Obersturmführer (luitenant-kolonel) Adolf Eichmann van de SS werd opgehangen in de gevangenis van Ramla, Israël. Adolf Eichmann was de naziofficier die de treintransporten organiseerde, treinwagons volstouwde met Joden en naar de vernietigingskampen in het Oosten liet bollen tot aan de laatste trein in maart 1945, kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Martelaren
En toch voert de Egyptische staat op één ochtend de executie door ophanging van 15 dodelijke terroristen uit en de wereld geeft geen krimp. Misschien moet Israël zijn terroristen exporteren naar Egypte voor executie. Overigens, voor het geval je je rekenmachine niet kon vinden: 15 martelaren betekent een beloning van 1.080 maagden.

Waarvoor ze het allemaal doen?
De natte droom van de jihadist

Elke jihadist die sterft voor, tijdens of na het uitvoeren van een moord(en) op een of meerdere ‘ongelovigen’ wordt een shahid, een martelaar dus. Hij wordt hiervoor in het Islamistische Paradijs beloond met 72 maagden met mooie grote donkere ogen, brede heupen en volle borsten, die zijn mannelijk lid zullen liefkozen, kneden en masseren tot aan het einde der tijden.

Vrouwelijke martelaren worden ook bijzonder gul beloond maar niet met veelwijverij en groepsex zoals hun mannelijke collega-moordenaars.  Dat zou teveel op een hoerenkast beginnen lijken. Zij worden verwend met eindeloos veel ijsjes met aardbeien en heel veel slagroom. Une dame blanche à volonté dus.

He he, die mannen toch… alles wordt uiteindelijk herleid tot het verzadigen van hun primitieve lusten en door te kopuleren met zoveel mogelijk andere vrouwen. Maar wel eerst… zoveel mogelijk Joden, Israëliërs en of andere ‘ongelovigen’ afslachten want anders lukt het nooit!