Draait het tegenwoordige Palestijnse geweld en terreur enkel om Jeruzalem?

De protesten die de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en grote delen van de Arabische en islamitische wereld hebben geteisterd na de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door de Amerikaanse president Donald Trump, bewijzen dat de meeste Arabieren en moslims het bestaansrecht van Israël nog steeds niet hebben erkend.

De protesten leveren verder ook het bewijs dat veel Arabieren en moslims, met inbegrip van natuurlijk de Palestijnen, de VS blijven beschouwen als een vijand, de ‘grote Satan’ vanwege zijn steun aan Israël. Trumps aankondiging is gewoon een excuus voor Arabieren en moslims om hun langdurige haat tegen Israël en de VS te ventileren.

Voor de Palestijnen bood Trumps aankondiging gewoon een nieuwe gelegenheid om hun gewelddadige en retorische aanvallen en dreigementen tegen Israël te intensiveren. Als zodanig is er niets nieuws wat betreft Palestijnse protesten die na Trumps aankondiging uitbraken.

Palestijns terrorisme tegen Israël is een van de oudste verhalen in het boek. De vele vormen, van rotsstenen-gooien tot steekpartijen en schietpartijen, zelfmoordaanslagen en raketten, begonnen reeds lang voordat de Trump deze aankondiging deed en ze zullen blijven doorgaan daarna. Er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder dat er een incident met geweld plaatsvindt op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

Echter, omdat in de meeste van deze gewelddadige aanvallen het geen gewonden of doden oplevert van Israëli’s, worden ze genegeerd door de media. Botsingen tussen stenengooiende Palestijnen en Israëlische soldaten zijn zo oud als de geschiedenis van het Israëlisch-Palestijnse conflict, en zelfs onderdeel geworden van het normale. Schietpartijen en autoramaanvallen? Nou, ze hebben in bijna elke week van het afgelopen decennia plaatsgevonden.

Het is dan ook niet helemaal eerlijk om te beweren dat de aankondiging van Trump de laatste golf van Palestijns geweld opleverde. De aankondiging heeft hooguit de Palestijnen aangezet om hun voortdurende terroristische aanslagen tegen Israël te versterken. De aankondiging heeft gewoon bijgedragen aan de langdurige vicieuze haat van de Palestijnen jegens de VS, ongeacht wie er in het Witte Huis zit – een Republikeinse of Democratische president.

De Palestijnen maken in het algemeen geen zinvol onderscheid tussen Republikeinen en Democraten, omdat de VS in elk geval, zogenaamd “onder zeggenschap van de zionistische lobby” staat. Overweeg eens wat de politieke analist Qais Qadri zei tijdens de laatste Amerikaanse presidentsverkiezing:

“Er is geen verschil tussen de Republikeinen en Democraten met betrekking tot hun vijandigheid ten aanzien van de Palestijnse zaak. Wij zijn veel zwakker dan de joodse lobby om wijzigingen in de Amerikaanse politiek te kunnen veroorzaken.”

Dus de Palestijnse vijandigheid ten aanzien van de VS heeft niets te maken met Trump zelf, maar heeft eerder betrekking op het algemene Amerikaanse beleid, met name de Amerikaanse steun aan Israël. Zeker, veel van de Palestijnen die de afgelopen week op straat zijn verschenen, hebben weliswaar foto’s van Trump verbrand, maar ook Amerikaanse vlaggen, en ze hebben leuzen geroepen die de VS beschuldigden een vijand te zijn van de Palestijnen, Arabieren en moslims.

Lees hier verder het artikel van Bassam Tawil
op de site vanThe Gatestone Institute

Een gedachte over “Draait het tegenwoordige Palestijnse geweld en terreur enkel om Jeruzalem?

  1. Palestijns geweld draait om Palestijns geweld.

    Haatvijvers zonder inhoud.

    Dit soort losers kan je van alles wijsmaken en ze gaan los!

    Like

Reacties zijn gesloten.