Israël heeft dit jaar 400 terroristische aanslagen voorkomen, zegt veiligheidschef

Nadav Argaman, directeur van de Shin Bet in Israël, zei dat de veiligheidsdienst dit jaar zo’n 400 terroristische aanslagen heeft voorkomen. Dat wordt in Israël, vergeleken met voorgaande jaren, een “rustig jaar” genoemd. Landen zoals België en Nederland zouden compleet geparalyseerd worden door zo’n aantallen.

“De rust die we nu ervaren is bedrieglijk”, zei Argaman op zondag. “Hamas probeert met alle macht terroristische aanslagen in Judea en Samaria te orchestreren in een poging om de Palestijnse Autoriteit te destabiliseren,” legde hij uit. “De realiteit in Gaza is intussen meer dan ooit een uitdaging.”

Tijdens een halfjaarlijkse veiligheidsbriefing voor de Commissie Buitenlandse Zaken & Defensie in de Knesset, zei Argaman dat van de honderden terreuraanvallen die de Shin Bet kon voorkomen, 13 geplande zelfmoordaanslagen waren, acht waren pogingen tot ontvoeringen en 94 waren geplande aanvallen waarbij de aanvallers de dood riskeerden.

In de loop van het jaar werden in totaal 54 terroristische aanslagen gepleegd in Israël, een significante daling ten opzichte van de 108 van vorig jaar, volgens Argaman.

De fabel van de ‘lone wolf’
Zowat 1.100 ‘lone wolf‘ aanslagen in Israël werden eveneens voorkomen in 2017. Aanslagen van ‘lone wolves’ (eenzame wolven) zijn aanvallen die worden gepleegd door individuen die ogenschijnlijk helemaal alleen opereren en niet meteen met een terreurorganisatie of politieke factie kunnen gelieerd worden. Echter, in 99,99 procent van deze gevallen hadden zij wel Allah en de profeet Mohammed aan hun zijde als bron van inspiratie.

Hoewel de westerse pers in het algemeen gruwt van dergelijke associaties, die vreemd genoeg als islamofobisch en racistisch worden bestempeld. Wie in het Westen ooit de terreur ten gronde wil aanpakken zal op zoek moeten gaan naar de werkelijke oorzakelijke verbanden en daar de nodige consequenties uit moeten trekken. Een beleid dat met de armen molenwiekend tracht het publiek te kalmeren en de feiten te minimaliseren en vergoelijken, loopt vroeg of laat tegen de lamp of tegen… de kalashnikov.

“Als de Islamisten bommen gooien en moorden in de naam van hun God… moet men zich afvragen wat voor een God het is die zij aanbidden?!” [beeldbron: een cartoon van de Israëlische tekenaar Dry Bones]


Bronnen:

♦ Naar een artikel “Israel foiled 400 terrorist attacks this year, security chief says” van 24 december 2017 op de site van Jewish News Service (JNS)