Syrische vluchtelingenbaby overgevlogen naar Israël voor dringende hartoperatie

Een Syrische vluchtelingenbaby werd in allerijl per vliegtuig overgevlogen naar Israël voor een spoedoperatie aan het hart. Minister van Binnenlandse Zaken Deri verleende inreisvergunningen aan vader en kind nadat Cyprus een beroep op Israël heeft gedaan voor hulp bij de behandeling van de 2-daagse baby. De wereld, in het bijzonder Israël, heeft er weer een Kerstverhaal bij. 😉

Plaatje hierboven: “Het Cypriotische gezondheidsministerie heeft gisteren met spoed de Israëlische ambassadeur, Sami Rabal, gevraagd om hem te helpen om een pasgeboren baby die op Cyprus werd geboren met een ernstig hartafwijking, dringend naar Israël te vliegen.” [beeldbron: Twitteraccount van Simon Arann]

Een 2-dagen oude babyjongen geboren in Cyprus aan een paar Syrische vluchtelingen werd zaterdagochtend naar Israël gevlogen voor een spoedoperatie om een ​​levensbedreigend hartfalen te herstellen. De baby werd geboren in een vluchtelingenkamp op Cyprus, waar zijn ouders waren gevlucht om aan de aanhoudende Syrische burgeroorlog te ontsnappen. Hij werd gediagnosticeerd met een hartafwijking die de Cyprioten niet konden behandelen.

Op vrijdag stuurde het Cypriotische gezondheidsministerie een dringend verzoek aan de Israëlische ambassadeur in Nicosia Shmuel Rabel om hulp bij het redden van de baby. Het ministerie van Buitenlandse Zaken deed een beroep op minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri voor toegangsbewijzen voor de baby en zijn vader, die vervolgens werden toegekend.

De Syrische vader en zoon kwamen zaterdagochtend aan in het Sheba Medical Center in Tel HaShomer en artsen begonnen het kind klaar te maken voor een operatie. “In Cyprus is er geen mogelijkheid om een ​​vorm van complexe behandeling – inclusief hartoperaties – voor kinderen te bieden,” zei Sheba kinderassistent adjunct-directeur Dr. Itai Pesach in een verklaring.

“De baby is momenteel in kinder intensive care en gediagnosticeerd met een aangeboren hartafwijking” Van de baby wordt verwacht dat hij op zondag of maandag een hartoperatie ondergaat. Hij zal in het ziekenhuis blijven “voor een bepaalde periode” om te herstellen, zei Pesach. Pesach voegde eraan toe dat de Syrische vader en zoon worden vergezeld door een medisch team dat Arabisch spreekt.

Officieel heeft Israël een politiek van niet-ingrijpen in de Syrische oorlog gehandhaafd en geen vluchtelingen opgenomen. Maar de Joodse staat is er nog steeds in geslaagd om wat hulp te bieden aan zijn noorderburen. Sinds begin 2013 heeft het Israëlische leger ongeveer 3000 gewonde Syriërs en zieke kinderen opgenomen voor behandeling. Over het algemeen ’s nachts werken, hebben soldaten eerste medische zorg verleend en vervolgens geëvacueerd naar nabijgelegen ziekenhuizen.

Hoewel de aantallen slechts een klein deel vormen van de honderdduizenden doden en gewonden in de zes jaar durende Syrische oorlog, zeggen zowel artsen als patiënten dat het programma hun perceptie op de burgeroorlog heeft veranderd en de spanningen omtrent de vijandige grens heeft helpen verlichten.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Syrian refugee baby airlifted to Israel for emergency heart surgery” van 23 december 2017 in The Times of Israel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.