Israël: ‘Nooit zal een resolutie van de Verenigde Naties ons uit Jeruzalem verdrijven’

Soms is zelfs concreet bewijs niet voldoende om mensen te laten zien die vastbesloten zijn om niet te geloven, maar de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Danny Danon, deed een gezamenlijke poging om te proberen – en hij bracht zelfs een archeologisch artefact mee, een 2000 jaar oude munt met Hebreeuwse letters, als onderdeel van een ‘toon en vertel’ -demonstratie die bedoeld was om de diepe Joodse verbondenheid met Jeruzalem toe te lichten. Het mocht allemaal niet baten.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemde donderdag in een spoedbijeenkomst om de resolutie met 128 ja’s tegen 9 neen’s en met 35 onthoudingen, en verwierp aldus  de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de president van de Verenigde Staten, Donald Trump. In de resolutie wordt ‘diepe spijt betuigd over recente beslissingen met betrekking tot Jeruzalem’ en wordt er bij ‘alle staten op aangedrongen zich te onthouden van de vestiging van diplomatieke missies in de heilige stad Jeruzalem’.

Voorafgaand aan de stemming waarschuwde de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley dat “Amerika onze ambassade in Jeruzalem zal plaatsen. Dat is wat het Amerikaanse volk van ons verwacht en het is het juiste om te doen. Geen enkele stem in de Verenigde Naties maakt daar enig verschil van.”

VN, het Huis van Leugens
Onmiddellijk daarna was de Amerikaanse ambassadeur Israëls eigen vertegenwoordiger in de VN aan het woord, nadat premier Benjamin Netanyahu enkele uren eerder de VN kapittelde als het “huis van leugens”.

Tijdens zijn toespraak tot de Algemene Vergadering bekritiseerde ambassadeur Danny Danon (plaatje bovenaan) de landen die de resolutie steunden (waaronder ook België en Nederland) hardop aan te dringen bij de Palestijnse Autoriteit en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie omtrent de recente golf van raketaanvallen vanuiit Gaza en hij zei:

“Degenen die de resolutie van vandaag ondersteunen, zijn als poppen die met touwtjes worden getrokken door de Palestijnse poppenspelers. Jullie zijn net als marionetten die worden gedwongen om te dansen terwijl de Palestijnse leiding er vrolijk bijloopt. Geweld en terreur mogen nooit worden getolereerd. Als deze organisatie echt verenigd was voor vrede, zou het een resolutie aannemen waarin het Palestijnse geweld wordt veroordeeld.”

Eerder in zijn toespraak toonde ambassadeur Danon een munt uit het jaar 67 na Chr., die werd geslagen tijdens de Joodse opstand tegen de Romeinen. Replica’s van de munt waren vóór de stemming uitgedeeld aan de VN-ambassadeurs. “Op deze munt staat ‘Vrijheid van Zion’, zei Danon. “Het bewijst de oude band tussen Joden en Jeruzalem. Geen verklaring van de UNESCO, geen lege toespraken, geen resolutie van de Algemene Vergadering zal ons ooit uit Jeruzalem kunnen verdrijven.”

door Hana Levi Julian


Bronnen:

♦ naar een artikel “Israel’s UN Envoy: ‘No General Assembly Resolution Will Ever Drive Us from Jerusalem” van Hana Levi Julian in The Jewish Press van 21 december 2017

Een gedachte over “Israël: ‘Nooit zal een resolutie van de Verenigde Naties ons uit Jeruzalem verdrijven’

 1. Brabos, je denkt toch niet dat al die intelligente afgevaardigden uit beschaafde, democratische & liberale landen in de VN zich van de wijs laten brengen door bewijs of waarheid?

  Dat het Westen met deze resolutie haar eigen Christelijke geschiedenis & wortelen wegvaagt is blijkbaar ook nog niet doorgedrongen.

  De Westerse landen die kruipen voor ‘pilaren van vrede, beschaving & democratie als Jemen & Turkije laat zien waar het hier echt om gaat……….pure Jodenhaat.

  P A L E S T I N I S M E: De legitimatie van Antisemitisme!

  Daar ging deze resolutie over!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.