Openbare omroep VRT moedigt openlijk Palestijnse terreur en geweld aan jegens Israël

“Waar het hart van vol is loopt de mond van over,” luidt het volkse gezegde. Iedereen weet dat het hart van de openbare vlaamse omroep VRT/Canvas overloopt van liefde en sympathie voor de Palestijnen en anderzijds wordt vervuld van haat, bevoordeeldheid en eenzijdige en of onvolledige en verdraaide berichtgeving omtrent Israël en de Israëliërs.

Die liefde van de VRT geldt in het bijzonder voor gewelddadige en provocerende Palestijnen dat door de VRT rechtmatig verzet wordt genoemd. Om de mediahetze van de VRT jegens Israël nog wat kracht bij te zetten, pakt de omroep binnenkort uit met een nieuwe documentaire reeks onder de noemer “Amazones, over vrouwen die kiezen voor het verzet.”

Er zijn drie afleveringen voorzien: Colombia, Israël-Palestina en Iraaks Koerdistan. “Amazones” wordt eind februari uitgezonden op Canvas. De VRT maakt reeds reclame voor de aflevering Palestijnse amazones (zie hier en hier op VRT NWS). In juli 2017 interviewde topreporter voor de VRT, Phara de Aguirre, voor haar programma Palestijnse ‘Amazones’ het 16-jarige Palestijnse meisje Ahed Tamimi dat voor de VRT het “gezicht is van het Palestijnse verzet tegen de Israëlische bezetter”.

De arrestatie en beelden van de provocatieve aanval van deze puberale wouldbe-terroriste die door de Israëlische politie aan de omroepen werd uitgeleend, leken een poging te zijn om extreemrechtse Israëliërs te kalmeren, die boos waren geworden omwille van de beelden die afgelopen vrijdag werden opgenomen, met de Palestijnse tiener en een nicht die twee zwaar bewapende Israëlische soldaten uit haar voortuin joeg, spuwend, slaand en schoppend.

Echter, onverwacht goed nieuws voor de kijkcijfers van de VRT, want op dinsdag in de vroege ochtend van 19 december 2017 werd Tamimi opgepakt door het Israëlische leger, die een dag later haar arrestatie zag verlengd met extra zes dagen. Ook haar 43-jarige moeder, Nariman Tamimi, en haar oudere nicht de 21-jarige Nour Naji Tamimi, werden gearresteerd.

Tamimi is geen onbekende van Israël omwille van eerdere aanvallen en provocaties.Voor de VRT is dit een geschenk van de Goden en komen er meteen weer een paar honderdduizend extra kijkers bij in Israëlhatend België.

Video: Ahed Tamimi slaat en schopt Israëlische soldaten. Alles wordt keurig gefilmd door haar vader. Het beeldmateriaal is bestemd voor de linkse westerse pers met op kop de programmamakers van de VRT/Canvas. Tamimi is het meisje met lichtblauwe sweater. 

2 gedachtes over “Openbare omroep VRT moedigt openlijk Palestijnse terreur en geweld aan jegens Israël

 1. Ik moet altijd een beetje lachen als het kleine Belgie met de Vlaams & Waalse taalgrens, de VRT & RTB media grens, de 4 regeringen,
  de provincies & districten etc.etc.etc……..’legitieme’ kritiek leveren op het reilen & zeilen in Israel.

  Bovenstaande maatregelen zijn allemaal in het leven geroepen om de samenleving te laten functioneren en niet te laten exploderen en georganiseerd om het kleine landje vooral duidelijk & overzichtelijk te verdelen.

  Dat totaal verdeelde land meent altijd de moraal ridder te moeten uithangen t.o. Israel.

  Een land met één democratisch gekozen regering zonder taalgrens maar met honderden talen waar emigranten niet worden opgesloten maar opgevangen & geintegreerd, waar geen media grens is maar een media zonder grenzen.

  Het zou Belgie en haar journalisten sieren zich een beetje te matigen in hun eenzijdige & kritiekloze commentaren en zich wat meer bezig te houden met introspectie in de eigen gelederen.

  Like

 2. Wat een schaamte van de VRT om zo’n Palywood-ster gaat volgen en haar verdraaiingen gaat uitzenden. Pure Palestijnse slachtoffer propaganda. En daar betalen wij met onze belastingcenten aan mee?

  Like

Reacties zijn gesloten.