Is het mogelijk Israël militair van de kaart te vegen? Een dom en erg slecht idee

Is het mogelijk om Israël nu binnen te vallen? U bedoelt dit kleine landje van ongeveer 20.770 km2? Natuurlijk kunt u dat. Het is absoluut mogelijk zolang u over voldoende logistiek en munitie beschikt, samen met een leger goed uitgeruste, goed opgeleide en betrouwbare soldaten. Het is immers maar een klein stukje land om binnen te vallen, ja toch? Maar durf Israël toch niet helemaal te onderschatten.

Plaatje hierboven: screenshot uit de Hollywood film ‘World War Z’ met Brad Pitt in de hoofdrol. Een controversiële film waarin een reusachtige Israëlische Veiligheidsmuur alle zombies tegenhoudt, tenminste, toch voor een tijdje… [beeldbron: IMDB]

Ondanks hun kleine formaat beschikken ze over een goed opgeleid en zeer efficiënt leger waarvoor het voortbestaan ​​van de staat prioriteit heeft. Ze hebben voldoende logistiek, reserves en munitie om zichzelf te verdedigen tegen elke vorm van invasie of aanval. Ze hebben ook kernbommen. Wanneer u echter toch beslist om Israël binnen te vallen is het wellicht beter om vooraf even te bezinnen waaraan u begint.

U probeert bijvoorbeeld een luchtinvasie uit met de gedachte dat u met succes Israël zou kunnen binnenvallen. Tot uw grote verbazing zou u op een agressieve en krachtige Israëlische verdediging stuiten.

De Israëlische Luchtmacht (IAF)

De Israëlische luchtmacht (IAF op Facebook) is behoorlijk kleiner dan die van grote mogendheden, maar haar straaljagers zijn ultramoderne machines en de piloten ervan hebben in bijna alle situaties ervaring en zijn goed getraind om te strijden.

Ze hebben met overweldigend succes de Arabische luchtstrijdkrachten verlamd tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 (Operatie Focus) en hebben meerdere succesvolle operaties uitgevoerd zoals Operatie Opera (of Operatie Babylon) waarbij de nucleaire reactor in Irak in 1981 werd vernietigd, Operatie Tagar , de tegenaanval vs. Egypte in 1973 tijdens de Jom Kippoeroorlog, enz.

De lijst met prestaties en overwinningen van de IAF tegen numeriek superieure vijanden is eindeloos. Het is vrijwel zeker dat ze uw luchtinvasie gemakkelijk kunnen dwarsbomen en uw luchtmacht binnen luttele ogenblikken meteen verlammen. Uw luchtmacht staat dit lot te wachten, begrepen?

Een invasie over zee dan maar? Lijkt een goed idee, niet? Maar helaas, weer geen goed idee.

De Israëlische Marine (Israeli Navy)

Israël houdt zijn waters en zeeën goed bewaakt. Van de vijf-klasse Korvetten van Israël tot de onderzeeërs van de Dolphin-klasse (plaatje hierboven) tot commando-boten, het is goed uitgerust en veelzijdig.

De Israëlische marine (Israeli Navy op Facebook) beschikt verschillende marinevliegtuigen en onbemande luchtvaartuigen (drones), samen met superieure en geavanceerde apparatuur zoals Barak 1 & Barak 8-raketten, Gabriel (zee-tot-zee raketten), Harpoon (anti-scheepsraket) en wordt verondersteld verantwoordelijk te zijn voor het behoud van Israël’s offshore nucleaire tweede aanvalsmogelijkheden.

In het belangrijkste engagement uit zijn geschiedenis, tijdens de Yom Kippur-oorlog, liet de Israëlische marine op 7 oktober 1973 vijf Syrische schepen zinken zonder verlies tijdens de Slag om Latakia. Als gevolg hiervan bleef de Syrische marine de rest van het conflict in de haven. Zoals u kon zien, is zelfs een zee-invasie buitengewoon moeilijk.

Een invasie over land? Uw geluk raakt helemaal op nu.

Het Israëlische leger (IDF)

Net als andere takken van het leger zijn de Israëlische strijdkrachten (IDF of Tsahal op Facebook) een van de meest strijdkrachtige en gevreesde strijdkrachten ter wereld. Hun actieve troepen omvatten bijna 200.000 soldaten en reserve-troepen bijna 450.000 (perfect voor een kleine natie zoals Israël).

Daarbij komen nog eens ca. 3 miljoen Israëliërs (tussen 17 en 49 jaar oud; cijfers 2016) die op korte tijd gemobiliseerd kunnen worden. De verplichte dienstijd bedraagt 3 jaar voor mannen en twee jaar voor vrouwen. Kortom: in Israël is nagenoeg iedereen soldaat of is ooit soldaat geweest.

Israëlische soldaten zijn bovendien erg patriottisch en uitermate gemotiveerd om hun land en volk tot de laatste man of vrouw te verdedigen. Of zoals premier Netanyahu (en anderen) het ooit uitdrukte: “Als de Arabieren de wapens neerleggen, is dat het einde van de oorlog. Als Israël de wapens neerlegt, is dat het einde van Israël.”

Vanaf de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog (mei 1948-april 1949), over de Zesdaagse Oorlog van juni 1967 tot aan de Jom Kippoer Oorlog van oktober 1973 en andere, heeft Israël verschillende overwinningen behaald en is gebleken dat het een van de meest capabele en goed opgeleide strijdkrachten ter wereld is.

Het aantal oorlogen en grensconflicten waarbij het IDF betrokken was in zijn korte geschiedenis, maakt het tot een van de meest strijdlustige strijdkrachten ter wereld. Terwijl het IDF oorspronkelijk op drie fronten opereerde – tegen Libanon en Syrië in het noorden, Jordanië en Irak in het oosten en Egypte in het zuiden – heeft het na het Egyptisch-Israëlische vredesverdrag van 1979 en later het vredesverdrag met Jordanië van 1994, zijn activiteiten voornamelijk geconcentreerd in Zuid-Libanon en de Palestijnse gebieden. met inbegrip van de Eerste (1987-1993) en de Tweede Intifada (2000-2005).

De IDF maakt gebruik van verschillende technologieën die in Israël zijn ontwikkeld, veelal speciaal gemaakt om te voldoen aan de behoeften van de IDF, zoals de belangrijkste gevechtstank Merkava (plaatje hierboven), het gepantserde personeel van Achzarit, high-tech wapensystemen, het Iron Dome-raketafweersysteem, het actieve beschermingsysteem Trophy voor voertuigen, en de geweren van Galil en Tavor. Het Uzi-machinepistool is in Israël uitgevonden en van 1954 tot december 2003 door de IDF als standaardgeweer gebruikt.

Sinds 1967 onderhoudt de IDF nauwe militaire relaties met de Verenigde Staten, waaronder het gezamelijk ontwikkelen van wapensystemen zoals bv. F-15I gevechtsvliegtuig, het THEL-laserafweersysteem en het Arrow-raketafweersysteem. De Israëlische strijdkrachten hebben naar verluidt al sinds 1967 een operationeel kernwapenvermogen, met tussen de 80 en 400 kernwapens, met afleveringssystemen die een nucleaire triade vormen van raketten die gelanceerd worden, Jericho III intercontinentale ballistische raketten en kruisraketten die vanaf onderzeeërs kunnen gelanceerd worden.

U maakt geen enkele kans dat u hier voorbij geraakt.

En, bent u deze Karakals ook nog vergeten?

Het 33ste Karakal Bataljon is een infanterie-gevechtsbataljon van de Israel Defense Forces, een van de drie volledige gevechtseenheden in het Israëlische leger waarvan de infanteristen zijn samengesteld uit zowel mannelijke als vrouwelijke soldaten. Naast het eveneens gemengde ‘Leeuwen van Jordanië Bataljon‘ en de Bardelas of het ‘Luipaarden Bataljon‘.

Het Karakal Bataljon is genoemd naar de Karakal, een kleine woestijnkat waarvan beide geslachten hetzelfde lijken. Vanaf 2009 is ongeveer 70% van het bataljon een vrouwelijke soldaat.

Speculerend op al de hierboven genoemde condities, mogen we hieruit besluiten dat er bijna geen enkele kans bestaat dat een invasie van Israël succesvol zal zijn? Sorry. Niet ‘bijna geen’… u maakt GEEN ENKELE kans op slagen.

door Saad B. Khan


Bronnen:

♦ aangevuld en aangepast door Brabosh.com naar een artikel van Saad B. Khan “Is it possible to invade Israel now?” van 15 maart 2017 op de site ‘Quora

4 gedachtes over “Is het mogelijk Israël militair van de kaart te vegen? Een dom en erg slecht idee

 1. En vergeet de God van Israel niet!!
  Hij zal niet toelaten dat Israel van de kaart wordt geveegd. Het is namelijk Zijn land en Zijn volk!!

  Like

  1. Nochtans heeft jouw God van Israël de Joden bijna twee millenia belet om vrij in veiligheid en vrede te leven in hun eigen land. Gelukkig is er tegenwoordig het IDF (Israëlische leger) dat erover zal waken dat Jouw God eindelijk Zijn Job gaat doen. 🙂

   Like

   1. Echt een reactie van een “ECHTE” BELG!
    (Ben Eerst Limburger Geweest)

    Man, ga je diep schamen voordat je zulke uitspraken doet!

    Like

Reacties zijn gesloten.