Oververdovende stilte in Arabische wereld omtrent Jeruzalem erkenning

Terwijl de Palestijnen, voornamelijk tieners en minderjarigen, onverminderd doorgaan met hun “Dag(en) van Woede” en ook gisteren her en der in Judea & Samaria en in de Arabische wijken van Jeruzalem de straten onveilig maakten, wordt er elders in de Arabische wereld opvallend koel en zelfs terughoudend gereageerd op Trump’s erkenning van Jeruzalem als Israël’s hoofdstad.

Plaatje hierboven: Mahmoud Abbas in een uitzending op de Palestijnse officiele staatstelevisie (PA-TV) van 14 februari 2005 over zijn Palestijnse relschoppers, terroristen en moordenaars: “[zij] voeren uit wat wij hen opgedragen hebben om te doen.” [bron]

Professor Efraim Inbar, voorzitter van het Jeruzalem Instituut voor Strategische Studies (JISS), vertelde Arutz Sheva op dinsdag dat de Palestijnse Autoriteit (PA) de bittere pil van de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als Israël’s hoofdstad zal moeten doorslikken. “Dit is een belangrijke verklaring, omdat de president van het belangrijkste land in de wereld zegt dat hij Jeruzalem erkent als de hoofdstad van Israël, een moedige stap die moet worden geprezen,” zei hij, eraan toevoegend dat de verklaring een belangrijke boodschap stuurt naar de PA.

“De Palestijnen houden niet van deze verklaring omdat ze heel Jeruzalem willen en misschien zelfs meer. Wat hen betreft is het een groot diplomatiek verlies. Als we het hebben over een vredesproces, heeft deze verklaring een realistische dimensie die erg belangrijk is voor het proces. Zolang de Palestijnen niet realistisch zijn over wat ze van Israël kunnen krijgen, zal er geen vrede zijn,” vervolgde Prof. Inbar.

Hij merkte op dat tot nu toe, ondanks enkele recente gewelddadige protesten, de verklaring relatief kalm is ontvangen. “We hebben de resultaten van de verklaring al gezien. Al met al is de onderbreking van de routine relatief klein en heerst er ook een overdonderende stilte aan de kant van de Arabische wereld. Het is belangrijk op te merken dat zelfs als de Palestijnen gewelddadig handelen, en ik betwijfel of ze dat wel zullen doen, het hen niet zal helpen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.