Amerikaanse delegatie niet welkom in ‘Palestina’ maar vragen wél meer miljoenen dollars ‘hulp’

Een Palestijnse topambtenaar zei op 8 december 2017 dat de Amerikaanse vice-president Mike Pence “niet welkom in Palestina” is tijdens zijn aanstaande bezoek aan het gebied tegen het einde van deze weeek, exact drie weken nadat Trump Jeruzalem erkende als Israël’s hoofdstad. Pence zou onder meer graag de Kotel (Klaagmuur) willen bezoeken.

Plaatje hierboven: Bethlehem, Judea. Arabieren steken met hun kaarsen demonstratief posters met de Amerikaanse vice-president Mike Pence, Jason Greenblatt en anderen in de fik. Als kerstwens kan dit tellen. Intussen geven de Amerikanen jaarlijks miljoenen dollars aan de Palestijnen zodat deze mensen hen gratuite kunnen verwensen. “Vrede op aarde aan alle mensen” behalve… aan Amerikanen en Joden [beeldbron: EoZ]

“De Amerikaanse vice-president is niet welkom in Palestina,” zei Jibril Rajoub, een vooraanstaand lid van Al Fatah, de politieke factie die wordt geleid door Mahmoud Abbas, aka de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit en van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Jibril Rajoub gaf ook aan dat zijn patron, Mahmoud Abbas de Amerikaanse vice-president Mike Pence niet wilde ontvangen tijdens zijn geplande bezoek later deze maand. Mahmoud Abbas had eerder soortgelijke opmerkingen gemaakt en zijn kantoor was niet bereikbaar voor commentaar.

Het Witte Huis zei dat het annuleren van een geplande ontmoeting tussen PA-boss Mahmoud Abbas en Mike Pence ‘contraproductief’ zou zijn. Mahmoud Abbas had verklaard dat de Amerikaanse president Donald Trump de VS had gediskwalificeerd in zijn traditionele rol als vredesmakelaar in het Midden-Oosten conflict. Een medewerker van het Witte Huis zei dat vice-president Pence “nog steeds van plan is om Abbas te ontmoeten zoals gepland” en “gelooft dat het contraproductief zou zijn voor om niel deel te nemen aan de vergadering.”

Mike Pence moet in de tweede helft van deze maand naar Egypte en Israël reizen. Sommige Palestijnse leiders zeggen dat ze de VS niet langer beschouwen als een eerlijke makelaar in het vredesproces. Aldus dreigt de geplande reis van Pence een bliksemafleider te worden voor Palestijnse ‘woede’. In een poging om de reis op de rails te houden, zal het Witte Huis de vergadering waarschijnlijk alleen annuleren als ze dat van de heer Abbas zelf horen.

Update: Intussen heeft de Amerikaanse vice-president zijn bezoek aan het Midden-Oosten uitgesteld zodat hij kan deelnemen aan de stemming in de Amerikaanse Senaat omtrent belastingen hervormingen. Normaal zou hij vandaag dinsdag vertrekken naar Egypte en Israël, maar die trip werd uitgesteld tot half januari 2018 zodat hij in Washington aanwezig kan zijn voor het geval het voor Pence noodzakelijk blijkt om een beslissende stem uit te brengen in de Senaat omtrent de aangekondigde belastinghervormingen van president Donald Trump.

 

Een gedachte over “Amerikaanse delegatie niet welkom in ‘Palestina’ maar vragen wél meer miljoenen dollars ‘hulp’

 1. En gelijk hebben ze!

  Zolang de gekkies uit het Westen ons blijven betalen, waarom niet?

  Zolang ze ons & onze leugens blijven steunen, waarom niet?

  Zolang ze ons nog serieus blijven nemen als ‘vredespartner’,
  terwijl wij toch ons uiterste best doen hen van het tegendeel te overtuigen, waarom niet?

  Zolang het Westen Joden meer haat dan Moslims, zitten we goed.

  Zolang het Westen meer angst heeft voor onze terreur & oproer dan Joodse rechtzaken, is er niets aan de hand.

  Dus verder op de ingeslagen weg………….die verder nergens toe leid behalve meer geweld!

  Like

Reacties zijn gesloten.