Opnieuw raketaanvallen vanuit Gaza, het IDF verdedigt haar burgers en slaat hard terug

Het Israëlische leger heeft in de vroege uurtjes van maandagochtend wraak genomen voor de verstoorde levens en de eindeloze uren van raketaanvallen gericht op zuidelijk Israël de afgelopen week door Gaza-terroristen en in het bijzonder voor de aanval eerder op zondagavond.

Eerder op zondagavond kreeg een Joods huis een directe aanval te verwerken door een van de raketten. Hoewel het gezin veilig was omdat ze enkele seconden eerder in een schuilplaats waren weggedoken die ze in hun huis hadden gemaakt. De bewoners werden wel getraumatiseerd en de raket beschadigde het huis.

Een tweede raket landde in een open gebied, beide in gebieden langsheen de grens met Gaza. Inwoners van Ashkelon en zelfs tot aan Ashdod meldden ’s nachts massale explosies te horen die uit Gaza kwamen en hun ramen deden trillen.

De IDF-woordvoerder meldt dat de Israëlische luchtmacht een Hamas-basis in het noorden van Gaza heeft getroffen, die wordt gebruikt als een trainingsfaciliteit. Zes doelen werden geraakt in de basis, inclusief een gebouw en terroristische infrastructuur.

De luchtaanvallen waren een reactie op de raketten die vanuit Gaza werden gelanceerd. De IDF beschouwt de raketaanvallen als zeer ernstig en staat geen aanvallen of pogingen toe om de burgers van Israël aan te vallen. De IDF houdt Hamas verantwoordelijk voor alle aanvallen vanuit Gaza.

Inwoners van Zuid-Israël zeggen dat ze zich niet zullen laten intimideren door terroristen in Gaza die hen opnieuw trachten te terroriseren – maar ze zijn ook niet van plan om zichzelf doelwitten te laten blijven. Tamir Idan, hoofd van de Regionale Raad van Sdot Negev, zei na de laatste ronde van raketvuur op zondagavond:

“Vanavond klonk opnieuw de sirene van de Red Alert-luchtaanval in de gemeenschappen rond de Gazastrook en deze keer is er schade aan de huizen van de bewoners, hoewel er geen schade is aan lichaam en geest. De staat Israël is vastbesloten om de voortzetting van het raketgeschut niet toe te staan en we zijn niet voorbereid op een noodtoestand die ​​een routine zou worden in ons leven. We zeggen in duidelijke taal dat we sterk en vastbesloten zijn en we ondersteunen de veiligheidstroepen.”

2 gedachtes over “Opnieuw raketaanvallen vanuit Gaza, het IDF verdedigt haar burgers en slaat hard terug

  1. Ontsla de Nederlandse ambtenaren bij de VN ,die Israël aantoonbaar in diskrediet hebben gebracht!!!!Deze Nederlandse ambtenaren kennen de geschiedenis van NSB schijnbaar niet!!!Dit is geen nepnieuws!!

    Like

Reacties zijn gesloten.