30 jarig bestaan van Hamas wordt niet gevierd door de onderdrukte vrouwen van Gaza

Zoals iedereen weet – of niét weet of bewust negeert en/of wegkijkt – worden de mensenrechten en vrouwenrechten van de Palestijnen op de West Bank en vooral in de Gazastrook voortdurend geschonden. Geen vrije meningsuiting, geen vrije pers, onderdrukking en vervolging van opposanten, doodstraf en uitvoering ervan in de Gazastrook enz.

De situatie van de Palestijnen is bijzonder schrijnend in de Gazastrook, alwaar een ent van de Moslim Broederschap, met name de terreurgroep Hamas, de scepter zwaait en sinds de groep in 2007 met geweld de macht greep en de Abbas’ getrouwen uit de Strook ranselde, stelselmatig de duimschroeven aanhaalt en aan haar bevolking een sharia-achtig regime tracht op te dringen.

’t Is al de schuld van Israël
Die islamistische Hamas dictatuur wordt daar overigens internationaal door niemand voor gehekeld noch gesanctioneerd, integendeel, want de schuldige voor al die ellende is reeds vooraf gekend: Israël. Het bestaan van de Joodse staat wordt steevast aangewezen als de eeuwige boosdoener, de feitelijke aanstichter en enige schuldige voor alle ellende die om het even welke Palestijn ooit is overkomen, vandaag overkomt en in de toekomst nog zal blijven overkomen.

Een voorbeeld. Een tijd geleden haalde Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (2008-2014), in haar recente verslag aan dat wanneer Palestijnse mannen hun vrouwen slaan, dat dit gebeurt door de schuld van Israël. Pillay zei:

“De combinatie van tientallen jaren Israëlische bezetting alsmede het gebruik van geweld tegen Palestijnen door Israël, in combinatie van de verschillende vormen van verzet dat door de Palestijnen tegen dergelijk gebruik van geweld wordt aangewend alsmede het patriarchaat dat heerst in de Palestijnse samenleving, maakt dat hierdoor vrouwen voortdurend worden blootgesteld aan een continuüm van geweld op alle terreinen van het leven.”

Kortom en volgens de Verenigde Naties, mishandelen Palestijnse mannen hun vrouwen door de schuld van Israël. Sharia in Gaza? Zoek niet verder: da’s de schuld van Israël. Conclusie van de VN: veeg Israël van de kaart en de Palestijnen en in het bijzonder de vrouwen, zullen eindelijk van dezelfde mensenrechten kunnen genieten zoals de mannen en vrouwen wèl genieten in…. Israël!

Tegelijk luidt impliciet de boodschap van de VN aan de mishandelde Palestijnse vrouwen: uw situatie kan alleen maar veranderen wanneer Israël wordt gemuilkorfd. Tot zolang: laat u gedwee misbruiken, vernederen en voortdurend afranselen. Een koppel blauw geslagen ogen, wat gebroken botten, verkrachting en totale rechteloosheid u gedoneerd door uw eigen mansvolk, dienen uiteindelijk allemaal de goede zaak van het Palestijnse volk. Ja toch?

Met dank aan E.J. Bron voor zijn hint