Arabische terrorist gewapend met mes en bommengordel, bijt voortijdig in het stof +video

Nadat op vrijdag het gebed voor de Arabische moslims was afgelopen en hun batterijen weer waren opgeladen vol met Jodenhaat, konden de rellen weer beginnen. Een Arabische terrorist trachtte gisteren kort na de middag een aanslag te plegen op een post van de Israëlische grenspolitie van Kikar Ayosh, gelegen tussen Beit El en Ramallah.

Plaatje hierboven: de zwaargewonde terrorist werd voor verzorging weggevoerd maar overleed later aan zijn verwondingen [beeldbron: Maan News Agency]

De aanslag gebeurde omstreeks 13u45 (locale tijd). Uit het eerste onderzoek blijkt dat de terrorist zich voordeed als een journalist waardoor hij dicht in de buurt kon komen van de grenspolitie. Naarmate hij dichterbij kwam, rende hij plots naar voren, haalde zijn mes tevoorschijn en stak een politieman twee keer in het bovenlichaam. Waarop andere politieagenten de terrorist onder vuur namen.

Toen de soldaten op gewonde terrorist die op de grond lag toekwamen merkten ze tot hun schrik dat de Arabier een gordel met explosieven droeg en duidelijk van plan was geweest om een zelfmoordaanslag te plegen. Zij schoten een tweede keer naar de terrorist om te voorkomen dat hij de explosieven tot ontploffing zou brengen. Een bommenexpert kwam ter plaatse en maakte het ding onschadelijk vooraleer het schade kon aanrichten.

De politieagent die matig gewond raakte, werd overgebracht naar het ziekenhuis van Sharei Tzedek. Hij is nu in stabiele toestand. De terrorist die in kritieke toestand verkeerde, werd ter plaatse verzorgd en later weggevoerd door een ambulance van de Rode Halve Maan. Echter, vrijdagavond overleed hij alsnog aan zijn verwondingen.

Hieronder een videoverslaggeving van het incident in het Arabisch. Wat meteen opvalt is hoe snel een massa journalisten ter plaatse is om het hele incident te verslagen en in beeld te brengen. Op een bepaald ogenblik zie je enkel nog maar mensen lopen van de ‘Press’. Pallywood had het weer druk gisteren.