‘Waarom investeert Hamas niet in ziekenhuizen en scholen?’

De Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT), generaal-majoor Yoav Mordechai, werd donderdag geïnterviewd door de Arabisch-talige dienst van de BBC en leverde een duidelijke boodschap aan de Gaza-terroristen.

Plaatje hierboven: Gaza, 22 december 2014. Parade van de Al Qassam Brigades, de stoottroepen van Hamas, naar aanleiding van de 27ste verjaardag van de oprichting van de terreurorganisatie

Erop wijzend dat de afgelopen tien dagen 13 raketten werden afgevuurd vanuit Gaza die in Israël explodeerden, zei Mordechai: “We vonden twee tunnels binnen het soevereine grondgebied van Israël. Het Israëlische genie en het Joodse verstand hebben een oplossing [voor de tunnels] gevonden en blijven oplossingen vinden. Net zoals er een Aerial Iron Dome is, is er een ondergrondse Iron Dome en een offensieve Iron Dome.”

Hij voegde eraan toe dat 13 terroristen werden gedood in de twee tunnels die werden ontdekt onder het soevereine grondgebied van Israël:

“In de afgelopen drie jaar zijn er incidenten geweest in Gaza en vonden er 30 mensen de dood in 31 tunnels. Ik controleerde de cijfers. In de afgelopen drie jaar heeft Hamas meer dan $ 150 miljoen geïnvesteerd in de tunnels. Waarom investeerden ze niet in ziekenhuizen en in scholen? Israël wil geen escalatie, maar Israël zal met alle macht standhouden als Hamas de Israëlische soevereiniteit blijft schaden en als het raketten blijft afvuren.”

De BBC-interviewer klaagde erover dat de reactie van het IDF op het raketvuur – dat komt in de vorm van luchtaanvallen op doelwitten van Hamas – te overdreven was. Generaal-majoor Mordechai merkte op dat Israël de volledige autoriteit heeft om zijn burgers te beschermen en antwoordde als volgt op de aantijgingen:

“De vraag is wie verantwoordelijk is voor de terreur die uit Gaza komt? De verantwoordelijkheid ligt bij Hamas in Gaza en het is verantwoordelijk voor en staat duidelijk achter al het raketvuur dat komt, ongeacht wie in feite de raketten heeft afgevuurd – alleenstaande terroristen, jihadisten of anderen. Ik wil een duidelijke boodschap overbrengen: Hamas en de bevolking van Gaza herinneren zich nog de resultaten van de oorlog drie jaar geleden.

Ik hoorde zojuist de woorden van Ismail Haniyeh, die de leider is van de terroristische organisatie. Wat heeft Hamas na 30 jaar gebracht? Alleen honger, armoede, vernietiging en oorlog. Elke raket die wordt afgevuurd, wordt keihard beantwoord. Als Hamas escalatie wil, blijft het extremistische organisaties toestaan ​​om Israël te beschieten. Als het geen escalatie wil, moet het volledig en onmiddellijk stoppen met vuren.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ido Ben Porat “‘Why doesn’t Hamas invest in hospitals and schools?” van 15 december 2017 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “‘Waarom investeert Hamas niet in ziekenhuizen en scholen?’

  1. Waarom niet investeren in ziekenhuizen & scholen?

    Want dan creeer je een normale maatschappij…..en dat is het laatste wat de Hamas/PLO leiders willen want dan is hun rol uitgespeeld!

    Like

Reacties zijn gesloten.