Advocaat belaagd koosjer restaurant HaCamel in A’dam heeft klacht aan zijn been

Een week geleden, op vrijdagochtend 8 december 2017, sloeg een 29-jarige man, gedrapeerd met een Palestijnse vlag, met een houten knuppel de ruit aan diggelen van een kosjer restaurant HaCarmel in Amsterdam.

De man liep naar het restaurant en schreeuwde “Allahu Akbar!” waarna hij enkele seconden later met een knuppel het raam aan de voorzijde van het restaurant kapotsloeg, terwijl de politie in de buurt stond en aanvankelijk niet tussenbeide kwam. Vervolgens drong hij het restaurant binnen, dat op dat ogenblik verlaten was en kwam naar buiten met een Israëlische vlag met de bedoeling om ze te vernietigen.

Op dat moment kwam de politie dan toch tussenbeide en arresteerde hem. Op deze videobeelden is te zien hoe de Palestijn vervolgens werd overmeesterd door de politie. De man zou een vluchteling zijn uit Syrië die getraind is in het gebruik van wapens. Echter, amper twee dagen na zijn arrestatie werd de vernieler prompt weer vrijgelaten en met een dagvaarding naar huis gestuurd.

De Palestijnse man, die al geruime tijd in Amsterdam woont, zei tot zijn daad te zijn gekomen “uit verdriet” [sic.] over de situatie in Palestina. Hij ontkende dat hij antisemitische gevoelens koesterde en dat zijn daad gericht was tegen de Israëlische regering, niet tegen het Jodendom. “Nou ja…. ik ben wel geen antisemiet maarre… die Joden dit en dat…” zoals Jodenhaters hun excuus gewoonlijk beginnen om hun antisemitische misdaden te verrechtvaardigen.

De Palestijn staat volgende week voor de rechter voor vernieling en diefstal van een Israëlische vlag uit het restaurant. Al die tijd loopt hij vrij rond. Dat vindt advocaat Herman Loonstein, de raadsman van het restaurant HaCamel, onverteerbaar: “Het is schokkend dat deze man, die zegt bereid te zijn door te gaan met het geweld, in vrijheid is gesteld. Justitie dient de man weer op te pakken omdat hij een ernstig gevaar voor de samenleving vormt,” aldus Loonstein, die de vernieler op Twitter een ‘keiharde terrorist’ noemde en schreef dat de in Syrië geboren man deelnam aan de gewapende strijd in zijn geboorteland.

Opmerkelijk: Hoofdofficier Theo Hofstee van het Openbaar Ministerie heeft thans een klacht ingediend tegen… de Joodse advocaat Herman Loonstein bij de Amsterdamse deken van de orde van advocaten, omdat hij hiermede vertrouwelijke informatie zou gelekt hebben, informatie die volgens het OM afkomstig uit het strafdossier dat de advocaat heeft gekregen. Het volledige artikel kan u lezen in het Algemeen Dagblad (AD) van 14 december 2017 en andere Nederlandse kranten.

Een gedachte over “Advocaat belaagd koosjer restaurant HaCamel in A’dam heeft klacht aan zijn been

  1. De Palestijn die het restaurant molesteerde is op vrije voeten maar de boodschapper, de JOODSE advocaat Loonstein wordt aangeklaagd!

    “Maar we zijn tegen Antisemitisme”!

    Welkom in de “rechtstaat” Nederland die het als énige land in de wereld vertikt om zich voor haar medeplichtigheid aan het oppakken & wegvoeren van Joden in de Holocaust te verontschuldigen.

    Like

Reacties zijn gesloten.