Abbas verwerpt Oslo Akkoorden en gaat voor volledig lidmaatschap aan de VN

Terwijl de Palestijnen al acht dagen zuidelijk Israël bestoken met raketten, sprak hun ‘gematigde’ leider PA-president Mahmoud Abbas in Caïro op woensdag de vergadering toe van de Organization of Islamic Cooperation (OIC), een koepelorganisatie die de 57 moslim lidstaten in de wereld vertegenwoordigt. Aanleiding hiertoe is volgens Abbas de voortdurende schendingen van Israël in de “bezette gebieden” en de Israëlische minachting voor het internationaal recht.

Op het plaatje: PA-president Mahmoud Abbas in Cairo op de vergadering van islamitische staten, ontvangt hier verdere instructies van zijn feitelijke bazen wat hij moet doen en vooral wat hij niet moet doen, om Israël op de knieën te krijgen. Israël zou in de toekomst beter rechtstreeks met de OIC onderhandelen ipv. met hun de door het Westen dik betaalde ‘slaafje’ Mahmoud Abbas.

President Abbas vertelde tegenover de moslimvergadering dat de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) zich niet langer gebonden voelt aan de Oslo Akkoorden van 1993/1994 en dat ‘Palestina’ aldus, in plaats van te wachten tot Israël zijn deel in de uitvoering van Oslo heeft voltooid, drong Abbas aan op de volledige steun van de OIC-leden voor de zoektocht van de PA naar een volwaardig lidmaatschap van de Verenigde Naties.

Abbas benadrukte dat er geen vrede kan zijn zonder dat Jeruzalem de hoofdstad van de Palestijnse staat is, en beschreef president Donald Trump’s erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël als een schending van het internationaal recht en van ondertekende overeenkomsten. Daarmee zei Abbas, dat de VS zich diskwalificeerden om de rol van bemiddelaar in het vredesproces te spelen, en zijn partij (Al Fatah) zal nu zijn zaak voorleggen aan de internationale gemeenschap.

Abbas riep vervolgens de 57 moslim lidstaten van de OIC op om zijn 13-puntenprogramma te onderschrijven met de gekende teneuren zoals boycot Israël, Jeruzalem is Palestijns-Arabisch, staten moeten hun erkenning van Israël intrekken en meer van de gekende onzin.

Inmiddels is de Palestijnse afgevaardigde aan de VN, Riyad Mansour, aan het lobbyen bij de 15 lidstaten van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om de Amerikaanse president Donald Trump te dwingen zijn beslissing om Jeruzalem te erkennen als Israël’s hoofdstad, weerom in te trekken. Wordt vervolgd…

Premier Binyamin Netanyahu reageerde op de afwijzing door de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, van de VS als bemiddelaar in vredesonderhandelingen. Premier Netanyahu verwierp de weigering van de Amerikaanse bemiddeling door Abbas in een evenement ter ere van de Mossad in de residentie van de president in Jeruzalem woensdagavond. Netanyahu zei dat Israël niet onder de indruk was van de bedreigingen van Abbas noch van zijn hulpjes:

“Het is beter voor de Palestijnen om de realiteit te erkennen en voor vrede te werken, niet voor radicalisering, en om een ​​ander feit over Jeruzalem te erkennen: niet alleen is het de hoofdstad van Israël, maar we handhaven ook de vrijheid van aanbidding in Jeruzalem voor alle religies en wij zijn de enigen die deze belofte nakomen in het Midden-Oosten. Uiteindelijk zal de waarheid winnen en zullen ze erkennen dat veel landen Jeruzalem ook zullen erkennen als de hoofdstad van Israël en hun ambassades daar ook zullen verplaatsen.”

Video: Reactie van premier Netanyahu
(Hebreeuws gesproken met Engelse ondertiteling)

Een gedachte over “Abbas verwerpt Oslo Akkoorden en gaat voor volledig lidmaatschap aan de VN

 1. Abbas gaat volledig in de aanval want dat is het énige dat hem nog rest. De “President van Palestina” heeft niets voor mekaar gekregen…..behalve een vette bankrekening.

  Zijn Palestijnse zaak is verzonken naar de onderste trap van de ladder in de Arabische wereld behalve in Turkije & Iran, zijn niewe BFF’s.

  Zijn vredesovereenkomst met Hamas is, zoals was te verwachten, een leeg vel papier.

  Zijn obstructie van het ‘vredes proces’ hebben hem niets opgeleverd.

  De declaratie van Trump heeft hem de finale klap gegeven en hij staat nu ook binnnen zijn “regering” op de wip om eruit geschopt te worden.

  Dus….. in de aanval tegen de grote/kleine Satan, dreigen over wat hij nog allemaal gaat doen en tevreden zijn met lege declaraties van zijn Arabische ‘bondgenoten.

  Binnenkort kunnen we deze President zonder land dus weer als graag geziene gast ontvangen in Brussel, waar hij zich natuurlijk komt beklagen over zoveel onrecht, opnieuw met een nieuw & nodig budget en vragen om hulp van zijn EU vrienden in zijn oorlog tegen Israel, die hem daar natuurlijk, vanuit een moreel standpunt, graag bij willen helpen.

  We kennen het scenario & de poppetjes.

  Like

Reacties zijn gesloten.