De Triomfboog van Titus en de Torenhoge Leugens van Saeb Erekat van de PLO

Onlangs bezochten mijn vrouw en ik het museum van de Yeshiva Universiteit op 16th Street in NYC om de tentoonstelling Boog van Titus te zien. We zagen de full-size 3D-computerrecreatie van het museum van de beroemde scène van de Joodse krijgsgevangenen die de relikwieën van de Tempel (menora, sjoelchan [tafel], trompetten) naar Rome droegen (plaatje hierboven). We zagen ook de getoonde verzameling van zo’n 20 à 30 munten uit de Tweede Tempelperiode, geslagen in Palestina, sommige door de Joden en sommige door de Romeinen.

In een klein hoekje van een vitrine zag ik de ‘complete verzameling’ van munten geslagen door niet-Joodse Palestijnse regeringen vanaf 1917, terug in de Byzantijnse periode, de Arabische (indringers van het Arabische schiereiland en het oosten) Periode, de Romeinse periode, de Griekse periode, de Perzische periode, de Joodse monarchie en daarvoor.

De complete set van deze munten geslagen door niet-Joodse Palestijnse autoriteiten past comfortabel in een klein hoekje van een vitrine, omdat deze munten niet bestaan ​​en nooit hebben bestaan. Er zijn geen dergelijke munten. Zilch, zippo, nada, cero, efes, null, gornicht, nuttin. De lege set. Tot het midden van de 20ste eeuw was er nooit een identificeerbaar, Arabisch Palestijns volk of een Palestijnse etnische identiteit, totdat sommige Arabische hatelijke handelslieden zich realiseerden dat een dergelijk volkschap en etnische identiteit nuttig zou zijn in het verzet tegen de nationale aspiraties van de Joden.

Tot aan de 20ste eeuw werd ‘Palestina’ door de Arabieren beschouwd als een provincie in Groot-Syrië. Van 1948 tot 1967 bevonden de Arabieren in het deel van Eretz Yisrael (het Land van Israël) onder Jordaanse controle zich op hun gemak met de Jordaanse nationaliteit en etniciteit. Er was geen probleem in de Arabische geest met Jordaanse soevereiniteit op de Westoever van de Jordaan, omdat iedereen, Arabisch en niet-Arabisch, weet dat Jordanië Arabisch Palestina is. De post-World War I-formatie door de Britten van het land van Transjordanië resulteerde in het eerste voorbeeld van Palestijnse Arabieren die soevereiniteit bezaten in welk deel van Palestina dan ook. Tijdens de voorgaande eeuwen behielden de Turken de soevereiniteit over Palestina.

Meneer Saeb Erekat (plaatje hierboven), een hoge Palestijnse Arabische diplomaat, worstelt nu om de heer Trump te stoppen de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Yerushalayim te verplaatsen. Ik moet meneer Erekat een paar vragen stellen, omdat hij heeft beweerd dat zijn volk duizenden jaren in ons Eretz Yisrael heeft gewoond.

1. Toen de Romeinen Judea/Palestina binnenvielen in de eerste eeuw na Christus, aan welke zijde streden uw Palestijnse, niet-Joodse voorouders (er waren toen nog geen moslims) a) aan de  zijde van de Joden? b) aan de zijde van de Romeinen ? of c) bleven afzijdig van de stijd zoals de Quakers van vandaag?

2. Aangezien (zoals u beweert) dat uw voorouders in Palestina aanwezig waren ten tijde van de Romeinse invasie, zou elke keuze hierboven significant zijn geweest. Waarom vermeldt geen enkele historicus uit die periode de keuze die uw voorouders maakten uit de drie alternatieven hierboven?

3. Deelt u de overtuiging dat de Joden tot voor kort nooit soevereiniteit kenden of zelfs in Palestina woonden?

Als u gelijk heeft, hoe hebben de Romeinse beeldhouwers dan een fictief, op Joden gericht bas reliëf gemaakt en het in de Boog van Titus gebeiteld? Het is niet geloofwaardig dat 1900 jaar geleden sommige vroege Italiaanse Zionisten die Romeinse beeldhouwers betaalden om een ​​historische fraude te creëren en toestemming verkregen om het in Rome te laten staan. Hoe kon het dat geen enkele Romeinse schrijver met deze historische fraude de spot dreef of er melding van maakte in de daaropvolgende eeuwen?

Gelooft u nu echt dat een element in dat bas reliëf, een 7-armige kandelaar (wij noemen het een menora), een overblijfsel uit onze oude Tempel, echt een verlichtingsarmatuur was van een Palestijnse taverne uit de tijd vóór Mohammed? Als uw niet-Joodse voorouders in die tijd in Palestina waren, bezochten ze ’s avonds na het werk waarschijnlijk tavernes of bierhallen om drank te drinken en sandwiches met pita te consumeren. Het is duidelijk dat ze daar verlichting nodig hadden. We zijn het er beiden over eens dat Mohammed in de eerste eeuw na Christus nog niet was geboren, dus had hij de mensheid nog niet voorzien van zijn openbaring die alcohol, varkensvlees, gesneden beelden, enz. verbood.

4. Als Yasser Arafat, die in Egypte is geboren en opgegroeid, een Palestijn kan zijn, waarom kan dan David Ben Gurion, geboren en getogen in Polen, geen Palestijn zijn (dat wil zeggen een Israëliër)?

5. Gelooft u dat zowel a) de Holocaust niet heeft plaatsgevonden, en b) Israëlische soldaten zich gedragen als nazi’s? Nou, als de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden, dan moeten nazi’s goede kerels zijn geweest zoals de Britten en de Amerikanen, glimlachend terwijl ze snoep aan kinderen uitdeelden.

Iemand heeft eens opgemerkt dat de chimpansee een georganiseerd sarcasme is omtrent de mensheid. De leugens die uit uw mond en uw pen vloeien, zijn een georganiseerd sarcasme omtrent de waarheid. Het feit dat Arabische moslims en Arabische christenen vandaag de dag binnen de grenzen van de staat Israël leven, is geen bewijs dat hun voorouders daar woonden. Het feit dat veel Cleveland Indiase honkballers vandaag in Ohio wonen en werken, bewijst niet dat hun voorouders allemaal inheemse Amerikanen waren van wat nu Ohio is.

Toen meneer Arafat president Clinton in Camp David vertelde dat er nooit een Joodse tempel in Jeruzalem was, protesteerde president Clinton omdat die belachelijke bewering in tegenspraak was met wat president Clinton in zijn bijbel had gelezen. President Clinton wist dat zijn messias geen geldwisselaars uit een moskee had opgejaagd.

Ambrose Bierce schreef: “Elke idioot kan de waarheid vertellen, maar er is een genie voor nodig om te weten hoe goed te liegen.” Mijnheer Erekat, ik ben blij dat u geen genie bent. U heeft op een lafhartige manier gehandeld door leugens over het Joodse volk en de staat Israël te verspreiden. Dat maakt u toch een echte kl**tzak! (Ja, het staat in het woordenboek.)

door Dr. Bert Miller


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Bert Miller “The Arch of Titus and Saeb Erekat” van 12 december 2017 op zijn blog op de site van Arutz Sheva.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.