Anti-Israël haat tegengaan met pro-Israël liefde: De Lev HaOlam reactie op BDS

Het is werkelijk een zegen om in Israël te wonen en er een onderdeel te mogen uitmaken van de ontwikkeling, die aan de gang is door het hele land: een groei, die plaats vindt in Israël, zoals je kan lezen in dit verhaal.

Voor degenen die de Bijbel lezen, is het helder dat God vanaf het begin van de tijd een voorkeur heeft voor het volk Israël en dat het land Israël een speciale locatie is in Zijn ogen. Alhoewel, bijzonder te zijn in de ogen van God voorziet nog niet in een nauwkeurig verslag ofwel een compleet beeld over het waarom dat Israël zo zeer een zegen is geweest en succesvol sinds haar geboorte 69 jaar geleden. Het land Israël en haar roem zouden niet mogelijk zijn geweest zonder degenen, die het land bewerken en er een moreel en voorbeeldig leven leiden.

Sinds de eerste pioniers, die kwamen en zich vestigden op het land, is Israël mooie zielen blijven aantrekken: individuen, die zich er naar uitstrekken om een moreel en voorbeeldig leven te leiden en om de wereld om zich heen te verbeteren door technologie en andere moderne
innovaties. Het volk Israël en zijn geest vormen het werkelijke geheim van het wonderbaarlijke succes dat het land Israël heeft meegemaakt sinds haar oprichting. Van cyber en verdedigingstechnologie tot nieuwe medische doorbraken en geavanceerde landbouw, Israëls opbrengst heeft verre haar tegenhanger naties overtroffen, gezien de grootte van de populatie (ongeveer 8,5 miljoen mensen). Je bent misschien al op de hoogte van de enorme strijd en successen, die het volk en het land van Israël hebben meegemaakt sinds het werd geboren.

David Daniel produceert honing uit Hebron:

De minder bekende Israëli’s, die hebben bijgedragen aan Israëls voorspoed, zijn echter de dappere pioniers van Judea en Samaria. Deze pioniers strijden voor het verzekeren van een Joodse en geestelijke aanwezigheid in de delen van Israël, aangeduid als Judea en Samaria. (De internationale gemeenschap en de Verenigde Naties in het bijzonder, hebben hun uiterste best gedaan, keer op keer, om de wereld te overtuigen dat Judea en Samaria niet toebehoren aan het Joodse volk noch aan de staat Israël.)

Ondanks de harde en ongelijke internationale veroordeling, waarmee zij worden geconfronteerd, blijven deze dappere pioniers wonen en bouwen in het land Israël. Een organisatie, waarvan het als enige missie heeft, om Israël cultureel en economisch te isoleren, is de Boycot-Desinvestering-Sancties (BDS) beweging. Samen met de Verenigde Naties is het BDS gelukt om bedrijven en internationale gemeenschappen ervan te weerhouden om zaken te doen met bedrijven in de Israëlische gebieden Judea en Samaria.

Keramisch artieste Batya Erdstein uit Itamar: :

Een persoon, die tegengas geeft tegen deze internationale anti-Israël gevoelens, is Nati Rom. Hij is een pionier die met zijn gezin leeft op de kleine heuveltop gemeenschap van Esh Kodesh in Samaria (vlakbij de Bijbelse site van Shiloh). In reactie op de intense en oneerlijke internationale druk op Israël, om de door Joodse mensen bewoonde gebieden van Judea en Samaria op te geven aan de Arabieren, die het hebben geclaimd als hun eigendom, heeft Nati de organisatie Lev Haolam opgericht.

Via Lev HaOlam ontvangen wereldwijd tal van abonnees van het Project, het ‘Maandelijkse VerrassingsPakket’. Het betreft dozen die zijn gevuld met artikelen, geproduceerd door gezinnen en kleine bedrijven in Judea en Samaria. De maandelijkse pakketten bevatten natuurlijke levensmiddelen, biologische cosmetica, sieraden, wijnen en chocolade, allemaal geproduceerd in Judea en Samaria.

Het ontvangen van meer inschrijvingen betekent voor Lev HaOlam: meer financiële steun kunnen verlenen aan de leveranciers uit Judea en Samaria en hun gezinnen. Samen met het kleine team, dat de organisatie van Lev HaOlam vormt, staat Nati op tegen de anti-Israël verdrukkingen door de VN- en de BDS-beweging. En wel met een echt originele en unieke aanpak.

Jo Zander en zijn Heilige Cacao uit de heuvels van Hebron:

Lev HaOlam is namelijk betrokken bij de bestrijding van de internationale anti-Israël beïnvloeding door liefde. Zoals Nati het stelt, “als zij boycotten, zullen wij meer gaan kopen. Als zij haat verspreiden, zullen wij liefde verspreiden.” In het omschrijven van de BDS-beweging, vertelde Nati ons, “Dit zijn anti-semitische groepen, die zich onder het mom van de mensenrechten opstellen.”

“Wij bieden aan Israël supporters over de hele wereld een praktische mogelijkheid om een actief aandeel te hebben in de groei en ontwikkeling van Judea en Samaria. Supporters kunnen zich inschrijven voor de maandelijkse pakketten met producten (incidenteel of abonnement), die zijn geproduceerd in het Bijbelse hartland van Israël. Op die manier kunnen zij metterdaad een rol spelen in de Joodse terugkeer naar het land Israël,” legt Rom uit.

“Vele buitenlandse vrienden komen naar Israël toe voor de feestdagen of voor een kort bezoek. Sommigen voegen zelfs een reis naar Judea en Samaria er aan toe. Maar de verbinding is slechts tijdelijk. Lev HaOlam werkt eraan om die vonk levend te houden” voegde Rom toe. Naast het bezoeken van Israël supporters in het buitenland, nodigt Rom ook supporters uit om een bezoek te brengen aan hem, thuis bij zijn gezin, als onderdeel van tours door Judea en Samaria.

Onlangs nog nam een groep zakenlieden, die Lev HaOlam in Nederland vertegenwoordigt, deel aan rondleidingen door Jeruzalem, Shiloh, het graf van de patriarchen in Hebron en andere historische plaatsen uit de Bijbel. Ze hadden ook zakelijke bijeenkomsten met Lev HaOlam leveranciers in Bat Ayin, Gush Etzion en Havat Sadeh. De Joodse producenten gaven aan hoe de steun, die ze van over de hele wereld ontvangen, hen een enorme kracht geeft.

Veel van de geëxporteerde producten zijn met name gemaakt door kleine bedrijven en steunen op Lev HaOlam om hen te helpen bestaan en groeien. De zakenlieden van Holland waren erg geraakt door de verhalen die werden verteld door hun Joodse compagnons. Zij werden erdoor bemoedigd om hun inspanningen te verhogen voor de afzet in Nederland van producten uit Judea en Samaria. Rom concludeerde vervolgens: “BDS aanhangers zijn actief. Ze werken heel hard om te vernietigen en daarom moeten wij zelfs nog harder werken tegen de boycot. Het gaat hierbij om actieve steun aan Joodse gemeenschappen en de kleine ondernemingen opgericht door Joodse pioniers.

Israël supporters over de hele wereld hebben de mogelijkheid om actief deel te nemen aan ditwerk via Lev HaOlam. De tijd is aangebroken voor ons om duidelijk te maken met zowel onze daden, als onze woorden, dat wij achter het Joodse volk en de staat Israël staan.”

Nati startte de Lev HaOlam organisatie in 2012. In die tijd vulde hij nog zelf de paar dozen, die hij ook zelf verstuurde naar abonnees, samen met de hulp van zijn gezin. Vandaag de dag is Lev HaOlam gegroeid. Het doel is om te blijven groeien, zij het dankzij de steun van Israël vrienden zoals jij. De Lev HaOlam abonnees komen uit tientallen landen, waaronder Noorwegen, Zweden, Nederland, Duitsland, Singapore, Australië en de Verenigde Staten.


Meer over Nati Rom en Lev HaOlam:

Nati Rom stichtte Lev HaOlam in een kleine gemeenschap van de heuveltop dicht bij Shiloh, in 2012. Lev HaOlam blijft vechten tegen de BDS-beweging door middel van het Maandelijkse Pakket Project en pro-Israël rally’s, georganiseerd over de hele wereld.

Nati heeft gediend in het leger van Israël ter bescherming van haar burgers, nieuwe gemeenschappen gebouwd in Samaria, een organisatie gesticht die producten van Judea en Samaria op de markt brengt, bevordert demonstraties en protesten tegen de BDS-beweging en pleit voor de rechten van de mens in Judea en Samaria.

Sinds de oprichting heeft Lev HaOlam een grote internationale aanhang en blijft het nieuwe abonnees aantrekken voor het Maandelijkse Pakket Project. U kunt meer informatie vinden over Lev HaOlam op hun website www.levhaolam.com.

U kunt ook een vertegenwoordiger van Lev HaOlam benaderen door hen een email te sturen via support@levhaolam.com of door te bellen naar hun Jeruzalem nummer 00972-2-645-5424 (kantooruren zijn 10.00–18.00 zondag-donderdag, Israëlische tijd).

Nati Rom en zijn gezin in Esh Kodesh in Samaria: