Media brengen Trump ten onrechte in diskrediet als hij de VN confronteert met Jeruzalem

De media hebben het besluit van president Trump om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël in diskrediet gebracht door foutief en ten onrechte te beweren dat “de president bijna zeven decennia Amerikaans buitenlands beleid heeft teruggedraaid.” Het besluit van Trump werd in feite niet door hem genomen, maar werd reeds 22 jaar geleden in 1995 door zijn voorgangers beslist, toen met name de Democraat Bill Clinton president was [!] en dat nadien met meerderheid van stemmen werd goedgekeurd door het Amerikaanse Congres [!]

De New York Times nam het voortouw en blokletterde: “President Trump heeft op woensdag formeel Jeruzalem erkend als de hoofdstad van Israël en heeft bijna zeven decennia Amerikaans buitenlands beleid omgekeerd…” De door Australië publiek gefinancierde nationale omroep – de ABC – volgde zijn voorbeeld met deze kop: “Donald Trump erkent Jeruzalem als de hoofdstad van Israël, in het omkeren van tientallen jaren van beleid”. Nieuwsagentschappen zoals Reuters, Financial Times, Iraqinews, Gulfnews en Today hebben deze valse bewering klakkeloos overgenomen.

Het beleid van Amerika ten aanzien van Jeruzalem is eigenlijk uiteengezet in ‘The Jerusalem Embassy Act 1995‘ aangenomen door de Senaat (93-5) en de Kamer (374-37) op 24 oktober 1995 – waarnaar door Trump bij het bekendmaken van zijn beslissing precies naar werd verwezen:

“In 1995 keurde het Congres de Jerusalem Embassy Act goed en drong er bij de federale regering op om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen en te erkennen dat die stad – en zo belangrijk – de hoofdstad van Israël is. Deze wet werd goedgekeurd door het Congres met een overweldigende tweepartijen meerderheid en werd slechts zes maanden geleden opnieuw bevestigd door een unanieme stemming van de Senaat.”

Die bewuste Amerikaanse Jerusalem Wet stipuleert ondubbelzinnig dat:

De preambule van de Act geeft de volgende feiten weer die van cruciaal belang zijn voor de overweldigende stem van het Congres: elke soevereine natie, onder internationaal recht en gebruik, mag haar eigen hoofdstad aanwijzen. Sinds 1950 is de stad Jeruzalem de hoofdstad van de staat Israël.

De stad Jeruzalem is de zetel van de president, het parlement en het hooggerechtshof van Israël en de plaats van talrijke ministeries en sociale en culturele instellingen. De stad Jeruzalem is het spirituele centrum van het Jodendom en wordt door de leden van andere religieuze religies ook als een heilige stad beschouwd.

Van 1948-1967 was Jeruzalem een ​​verdeelde stad en Israëlische burgers van alle religies evenals Joodse burgers van alle staten kregen geen toegang tot heilige plaatsen in het door Jordanië gecontroleerde gebied. In 1967 werd de stad Jeruzalem herenigd tijdens het conflict dat bekend staat als de Zesdaagse Oorlog. Sinds 1967 is Jeruzalem een ​​verenigde stad bestuurd door Israël, en personen van alle religieuze geloven hebben volledige toegang tot heilige plaatsen binnen de stad.

De Verenigde Staten handhaven hun ambassade in de functionerende hoofdstad van elk land behalve in het geval van onze democratische vriend en strategische bondgenoot, de staat Israël. In 1996 viert de staat Israël de 3000ste verjaardag van de Joodse aanwezigheid in Jeruzalem sinds de komst van koning David.

De moreel gefailleerde Verenigde Naties hebben de afgelopen 22 jaar deze feiten genegeerd – in plaats daarvan talloze ontkenningen aangenomen ter ondersteuning van onechte Arabische aanspraken op Oost-Jeruzalem die op elk moment tussen 1948 en 1967 konden zijn vervuld nadat zes Arabische legers die West-Palestina illegaal binnenvielen, het etnisch zuiveren van de gehele Joodse bevolking van Oost-Jeruzalem, het vernietigen van synagogen en het ontheiligen van Joodse begraafplaatsen.

Lidstaten van de Verenigde Naties die stemmen – of zich onthouden van stemming – over toekomstige resoluties ter ondersteuning van misleidende kunstmatig aangelegde Arabische claims in Oost-Jeruzalem lopen het risico collectief beschaamd en internationaal gecast te worden. De laatste mythe van de media blijft onaangetast en ongecorrigeerd. Het principiële besluit van Trump volgt het beleid van de Verenigde Staten dat sinds 1995 is aangenomen.

door David Singer


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Singer “Media falsely discredit Trump as he confronts UN on Jerusalem” van 11 december 2017 op de website van Arutz Sheva.

Een gedachte over “Media brengen Trump ten onrechte in diskrediet als hij de VN confronteert met Jeruzalem

 1. De leugenpers werkt onder het motto:

  “Als het van Trump komt is het slecht”.
  “Als het uit Israel komt is het fout”.
  “Als het uit “Palestina” komt is het goed”.
  “Als wij het schrijven is het juist”.

  De simpele maar inaccurate “waarheid” van de journalistiek.

  Like

Reacties zijn gesloten.