Terreurgroepen in Gaza vuren willekeurig raketten af naar Israël, IDF beantwoordt het geschut

Op maandagavond 11 dec.’17 omstreeks 19u00 locale tijd vuurden Gazaanse terroristen een raket af naar Israël die explodeerde in de Regionale Raad van Eshkol, echter zonder schade aan te richten noch gewonden. De IDF reageerde meteen en beschoot terreurnesten van Hamas in het zuiden van de Gazastrook.

Enkele uren later, omstreeks 23u30 locale tijd, werden opnieuw raketten afgevuurd naar Ashkelon en in het gebied van de Regionale Raad van Hof Ashkelon. Twee raketten werden onderschept door het Iron Dome anti-raketsysteem. Geen schade noch gewonden werd gemeld. Opnieuw beantwoordde het IDF afgelopen nacht het vuur en beschoot posities van Hamas in het noorden van de Strook. Daarbij werden tanks en vliegtuigen ingezet.

De vorige keer dat Israël werd beschoten vanuit Gaza gebeurde op vrijdag 9 dec. toen terroristen vanuit Gaza twee raketten afvuurden naar Israël. Een van de raketten sloeg in op een kleuterschool in Sderot. Gelukkig vielen er geen gewonden omdat de kleuterschool op dat ogenblik gesloten was.

Tot op heden werd er sinds het begin van dit jaar 2017 meer dan 31 raketten afgevuurd vanuit Gaza naar Israël waarbij het niet altijd duidelijk was welke van het dozijn terreurgroepen dat Gaza ‘rijk’ is, wat en hoeveel naar Israël afschoot. Echter, zoals bekend houdt Israël enkel Hamas verantwoordelijk omdat deze terreurgroep al tien jaren heel Gaza controleert en er geen enkele raket kan afgeschoten worden zonder medeweten en of instemming van  Hamas.