Opnieuw Hamas’ aanvalstunnel vanuit Gaza ontdekt 300 meter ver onder Israël’s grondgebied

Woordvoerder van het IDF, Ronen Manelis, onthulde op zondagochtend 10 september dat een terreurtunnel die gebouwd werd in het gebied van Khan Younis in Gaza, werd vernietigd. “Dit is de tweede tunnel die de afgelopen maand werd blootgelegd en op dit ogenblik zijn onze strijdkrachten bezig om de tunnel te neutraliseren. De tunnel is een erg belangrijke. Die behoort tot de Hamas organisatie en dringt ondergronds 300 meters (984 voet) ver het Israëlische territorium binnen.”

Brigade-generaal Ronen Manelis van het IDF zei dat het leger de voorbije weken de tunnel had ontdekt en opgevolgd en dat er op geen enkel ogenblik gevaar was voor de locale bevolking in Israël en hij voegde eraan toe: “De volledige behandeling van de tunnel werd afgehandeld op ons grondgebied en de klus was tot onze tevredenheid uitgevoerd, buiten het feit dat Hamas veel belang hecht aan de tunnel.”

Ook de bevelvoerder van het Zuidelijke Commando, majoor-generaal Eyal Zamir, reageerde tevreden: “Nadat onze troepen de operaties diep in de tunnel hebben voltooid, hebben we de tunnel vernietigd en vormt deze niet langer een bedreiging meer. De tunnel, die over een afstand van honderden meters de grens met Israël binnendrong, behoort toe aan de terroristische organisatie Hamas.”

Hij zei dat Hamas systematisch Israël’s soevereiniteit schendt, waardoor de situatie in het gebied verslechterd en de bewoners van de Gazastrook schade berokkent. “Ik heb in het verleden gewaarschuwd en opnieuw waarschuw ik de vijand: iedereen die afdaalt en leeft in de tunnels brengt zichzelf in gevaar. De terreurtunnels zijn een dodelijke val voor u,” zei Zamir in een boodschap aan de terroristen in de Gazastrook. Waarmee hij onrechtstreeks verwees naar de twaalf doden die waren gevallen toen het IDF de eerste ontdekte aanvalstunnel dynamiteerde.

Minister van Defensie Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu) reageerde zondag op de ontdekking en vernietiging door de IDF van een terreurtunnel nabij de grens met Gaza. “Terreurtunnels die de grens met Israël oversteken en onze soevereiniteit bedreigen, vormen een bedreiging die we niet zullen accepteren, en we zullen alle mogelijke middelen inzetten om deze dreiging weg te nemen,” zei Liberman en voegde eraan toe: “door een gezamenlijke inspanning van de IDF, de Defensie Ministerie en [binnenlandse] defensie-industrie, hebben we nieuwe technologische mogelijkheden bereikt in de strijd tegen tunnelterreur. Ik hoop dat de dreiging van de terreurtunnel de komende maanden tot het verleden zal behoren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.