Hoeveel tanden houdt Hamas nog over in zijn antisemitische vuilgebekte muil?

In een persverklaring van 7 december 2017 van Dr. Maher Salah, de chef van Hamas in de Diaspora, dreigt de Palestijnse terreurgroep die al meer dan tien jaren de Gazastrook controleert, met ernstige repercussies ingevolge het besluit van Trump om Jeruzalem uit te roepen als Israël’s hoofdstad.

Salah had eerder in oktober 2017, in het met Hamas nauw bevriende Turkije, in Istanboel verklaard dat Hamas “nooit het verzet tegen de Zionistische Entiteit [aka Israël] zal opgeven” en ook: “Israël zal nooit zijn 100ste geboortedag vieren omdat het zolang niet zal bestaan.”

Dr. Maher Salah op donderdag 7 december 2017:

“De aankondiging door de Amerikaanse president van zijn beslissing om Jeruzalem te erkennen als ‘Israëlische’ hoofdstad zal zeer ernstige repercussies hebben in Palestina, de Arabische wereld en de islamitische arena. Dit is een onwettige en onverstandige beslissing, die in tegenspraak is met internationale wetten en resoluties, en in strijd is met de heilige stad Jeruzalem. Het wordt geweigerd en zal worden weerstaan ​​door alle Palestijnse, Arabische, islamitische en vrije volkeren van de wereld. Jeruzalem (Bait Al-Maqdes) is een heilige stad voor zowel moslims, christenen als legitieme Joden. Het is de verenigde hoofdstad van Palestina. Het zal altijd een Palestijnse stad zijn.

Wij, in Hamas, doen een beroep op de Arabische en Islamitische Ummah en de vrije volkeren van de wereld om standvastig te blijven en zich te verenigen tegen deze gevaarlijke beslissing, en de Palestijnen te steunen in hun voortdurende strijd om hun thuisland te bevrijden en hun onafhankelijke staat met Jeruzalem als zijn hoofdstad te vestigen. Deze Amerikaanse stap dient als een flagrante herinnering en een luide wake-up oproep aan alle Arabische en islamitische landen en leiders dat hun ware en enige vijand de onwettige Zionistische bezetting is. Al hun inspanningen en middelen zouden gericht moeten zijn op het uitroeien van deze bezetting, het bevrijden van Palestina en het terugbrengen van de Palestijnse vluchtelingen naar hun thuisland.”

Zoals bekend staat conform het in oktober laatsleden afgesloten verzoeningsakkoord tussen Al Fatah en Hamas, de Gazastrook officieel per 1 december 2017 opnieuw onder de voogdij van Mahmoud Abbas, aka de president van de Palestijnse Autoriteit.

Concreet betekent dit voor Israël en de rest van de wereld dat alles wat er in Gaza gebeurt, gezegd en verklaard wordt, onder de directe verantwoordelijkheid valt van Mahmoud Abbas. We zullen hem daar op afrekenen.

In hoeverre het bovenstaande bijdraagt aan de levensvatbaarheid van om het even welk vredesproces zal de toekomst moeten uitwijzen.