Abbas plant 3 dagen ‘spontaan Palestijns volksgeweld’ tegen Israël omtrent Jeruzalembesluit (satire)

Ramallah, 6 december 2017 – Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, veroordeelde “in de sterkste bewoordingen” de “disproportionele en geen onderscheid makende” Israëlische reactie op de volkomen spontane rellen (zie hier, hier en hier) die morgen vrijdagochtend zullen uitbreken en drie dagen zullen duren.

De onlusten van morgen zullen een niet gepland spontaan volksprotest en een populistische reactie zijn op het besluit van president Donald Trump om de ambassade van de Verenigde Staten van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Abbas herinnerde zijn vredevolle geweldloze bevolking eraan dat de ‘spontane’ volkswoede zal uitbarsten ongeveer 15 minuten na het ochtendgebed.

Abbas beschreef Israël’s “Barbaarse” aanval van morgen op de vreedzame Palestijnse demonstranten op een persconferentie gisteravond als volgt:

“Het ongeplande protest van morgen zal voorzien zijn van vooraf gedrukte borden en plakaten. Bovendien, als er geen stenen zijn die normaal aanwezig zijn op de site van je protest, geen zorg, morgen zullen ze er zeker genoeg zijn.

De NOS, VRT NWS, Reuters, Agence France, de BBC en CNN zullen op een of andere manier aanwezig zijn en klaar staan om alles te filmen. Tenzij ze iets filmen waardoor we er slecht uitzien. In dat geval zou ik de verslaggevers mijn oprechte advies willen geven dat in het belang van hun gezondheid en veiligheid ze beter direct vergeten wat ze zojuist zagen…

Hoe dan ook, waar was ik gebleven? O ja. We veroordelen krachtig de reactie van Israël. Vooral als ze die toffe lieve jongen van Nabloes, Mustafa, zullen verwonden met een traangasgranaat. Ik zal Mustafa morgenavond om ongeveer 19u00 in het ziekenhuis bezoeken. Om 20.00 uur zal een van mijn kompanen van de Palestijnse Autoriteit op de Egyptische tv komen en verklaren dat Trump, de Paus, Kermit de Kikker en Theresa May allemaal stiekem vrijmetselaars zijn. Om negen uur ga ik meneer Trump bellen en hem om meer geld vragen.”

Meneer Abbas beëindigde zijn persconferentie van gisteravond met een oproep tot de internationale gemeenschap om de brutale acties van Israël die aanstaande vrijdag (en zaterdag en zondag) zullen plaatsvinden, tijdig te veroordelen (als het effe kan vandaag reeds) en dat “het nalaten om dit te doen de plannen in gevaar zouden kunnen brengen om volgende maand de 13de verjaardag van mijn vierjarig mandaat als president te vieren.”

door Daily Freier


Bronnen:

♦ naar een artikel van 6 december 2017 “Abbas Slams Israel’s Disproportionate Response to Tomorrow’s Spontaneous Riots Against Embassy Move” van Daily Freier op de blogsite van IsraellyCool

Een gedachte over “Abbas plant 3 dagen ‘spontaan Palestijns volksgeweld’ tegen Israël omtrent Jeruzalembesluit (satire)

  1. De ‘usual suspects zijn weer aan het werk…..ook op de vlaamse TV.

    Wie gisteren het programma Terzake zag kon zien hoe een journaliste haar diploma ‘journalistiek onvermogen voor lopende camera haalde.

    Zij gaf aan een schuimbekkende, propaganda spuiende, liegende ‘afgevaardigde van Palestina’ een platform om zijn boodschap van vrede & gematigdheid te verkondigen zonder hem éénmaal te onderbreken met één kritische vraag.

    Wat een afgang…….wat een openbaring.

    Like

Reacties zijn gesloten.