Amerikaans parlement keurt wet goed die financiële hulp aan Palestijnse terreur beperkt

De Amerikaanse Kamer van Afgevaardigden [House of Representatives] neemt wetgeving aan die de Amerikaanse hulp aan Palestijnen zal beperken. Taylor Force Act, vernoemd naar de Amerikaanse soldaat die op 8 maart 2016 door een Palestijnse terrorist werd vermoord, krijgt overweldigende steun in de door de Republikeinen geleide Kamer, terwijl parlementsleden de “ronduit walgelijke… pay-to-kill”-regeling van de Palestijnse Autoriteit (PA) verwerpen, waarvan ze zeggen dat die “het terrorisme” stimuleert.

De door de Republikeinen geleide Kamer keurde dinsdag gemakkelijk de wetgeving goed die financiële steun zou beperken die de Palestijnse Autoriteit rechtstreeks ten goede komt, totdat het geloofwaardige stappen neemt om een ​​einde te maken aan wat volgens wetgevers een beloning is voor Palestijnen, die Amerikanen en Israëliërs vermoorden. De wetgeving, die met mondelinge stemming werd aangenomen, weerspiegelt tweeledige verontwaardiging over wat leden van het Congres een “pay to kill”-programma hebben genoemd dat door de Palestijnse Autoriteit is goedgekeurd.

De Republikeinse afgevaardigde uit Calififornië, Ed Royce, tevens voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van de Kamar, zei dat het programma “terrorisme stimuleert”. “Dit perverse loon-naar-moord systeem gebruikt een glijdende schaal: hoe langer de gevangenisstraf, hoe groter de beloning,” zei Royce. “De hoogste verloningen gaan naar mensen die een levenslange gevangenisstraf uitzitten – voor degenen die het meest wreed zijn.”

De topdemocraat, de Republikeinse afgevaardigde uit News York, Eliot Engel, zei dat de zogenaamde martelaarbetalingen “ronduit walgelijk” zijn en het potentieel voor een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict ondermijnen. Palestijnse functionarissen hebben gezegd dat Amerikaanse wetgevers slecht geïnformeerd zijn over een programma dat gezinnen ondersteunt die hun kostwinners kwijtraken.

De wet is genoemd naar Taylor Force, een MBA-student aan de Vanderbilt University in Tennessee en een afgestudeerde aan West Point die in maart 2016 Israël bezocht toen hij werd neergestoken door een Palestijnse terrorist. Force kwam uit Lubbock, Texas, en diende in Irak en Afghanistan. Zijn ouders, die dinsdag in Washington waren, wonen in South Carolina. “Hij was een jonge man met grote dromen en heel veel potentieel,” zei Royce.

De Amerikaanse regering ondersteunt de Palestijnen  financieel op verschillende manieren, waaronder het betalen van bepaalde schulden bij de Palestijnse Autoriteit en acceptatieprogramma’s waarvoor de Palestijnse Autoriteit anders verantwoordelijk zou zijn, volgens de wetgeving van de Kamaer. Het wetsvoorstel bepaalt dat Amerikaans geld alleen beschikbaar mag worden gesteld als het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaart dat de Palestijnen het menens is over het beëindigen van “gewelddaden tegen Israëlische burgers en burgers van de Verenigde Staten die worden gepleegd of materieel worden bijgestaan ​​door personen onder hun rechtsbevoegdheid.”

De Palestijnse Autoriteit moet ook alle wetten of voorschriften die de betalingen aan terroristen of hun families toestaan, meteen ​​intrekken en moet publiekelijk de gewelddaden veroordelen volgens de wet. De Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen heeft begin augustus een afzonderlijke versie van de Taylor Force-rekening aangenomen.


Bronnen:

♦ Naar een artikel “House passes legislation to restrict US aid to Palestinians” van 6 december 2017 op de website van Ynet News (Yediot Ahronot).

3 gedachtes over “Amerikaans parlement keurt wet goed die financiële hulp aan Palestijnse terreur beperkt

 1. Nóg een steen die wordt weggehaald uit het “Palestijnse” bouwwerk.

  Nog even ……..en de “staat” dondert in mekaar voor hij werd opgebouwd.

  Wacht even…..het ging toch helemaal niet om de ‘opbouw van een Palestijnse Staat , maar om de ‘vernietiging van de Joodse Staat.

  Inderdaad!

  Like

 2. Pingback: Amerikaans parlement keurt wet goed die financiële hulp aan Palestijnse terreur beperkt
 3. Laten we hopen dat de rest van de wereld en vooral de EU zal volgen ipv dat knuffelen en financieel steunen van moslims.

  Like

Reacties zijn gesloten.