Nieuwe Palestijnse leerstof nog radicaler dan voorheen; België steekt graag een handje toe

De leerboeken van de Palestijnse Autoriteit die zijn uitgegeven voor het nieuwe academische jaar zijn ‘aanzienlijk radicaler’ dan hun voorgangers, wissen Israël routinematig van de kaart en verheerlijken het ‘martelaarschap’, waarschuwde aldus een waakhondgroep, in een bericht van The Algemeiner van 3 december ’17.

In haar beoordeling van het curriculum van het 1ste tot het 11 graads onderwijs – dat vorig jaar een volledige hervorming onderging – stelde het Instituut voor Monitoring van Vrede en Culturele Tolerantie in Schoolonderwijs (IMPACT-se) vast dat Palestijnse schoolboeken jonge Palestijnen opvoeden om zichzelf te offeren voor het martelaarschap, “Bevordert het idee van een massale” terugkeer ‘naar Israël, en toont “kenmerken van een radicale islamist, en af ​​en toe, een salafistische wereldvisie.”

Plaatje hierboven: Een afbeelding die werd gevonden in een Arabisch-talig leerboek voor Palestijnse studenten van de 5de graad, het laatste schooljaar van de basisschool voor 10 tot 11-jarigen [beeldbron: The Algemeiner/IMPACT-se]

Ophitsende taal wordt aangetroffen in handboeken over het hele leerplan, ongeacht leeftijd of onderwerp, waarbij Israël vaak wordt omschreven als de “Zionistische Bezetting” en het Israëlische land wordt vaak als Palestijns bestempeld. In één geval bevat een handboek over sociale studies voor zesde klassers een kaart van Palestina dat geheel het hedendaagse Israël en de Palestijnse gebieden omvat, en beweert dat Palestina zich uitstrekt “Van de Middellandse Zee in het Westen, tot aan de rivier de Jordaan in het oosten.” Een aardrijkskundeboek dat in de tiende klas wordt gebruikt, verwijst op dezelfde manier naar de Negev-woestijn als Palestijns gebied dat “ongeveer de helft van het gebied van Palestina” vormt.

Afgezien van het uitwissen van Israël, verheerlijkt het nieuwe Palestijnse curriculum het terrorisme ook consequent, volgens het rapport van IMPACT-se. In een Arabisch handboek voor het vijfde leerjaar worden “martelaarschap” en “jihad” aangeprezen als “de belangrijkste betekenissen van het leven”. Op enkele pagina’s eerder van hetzelfde boek worden Palestijnse “martelaren” opgevoerd als symboolfiguren – een veel voorkomend eufemisme voor terroristen. Wij “geven hun namen aan onze kinderen; we plaatsen hun namen op onze straten en pleinen en de culturele plekken”, leest een passage in het boek. “Ze leerden mensen dat het drinken van de beker van bitterheid met glorie veel zoeter is dan een aangenaam lang leven in combinatie met vernedering.”

‘With a little help from my friends… in Belgium’
Een bepaalde “heldin” die in het leerboek specifiek wordt opgehemeld en aanmoedigt om “trots” te zijn, is Dalal Mughrabi – een Palestijnse terroriste die in de buurt van Tel Aviv in 1978 een bloedbad aanrichtte waarbij 38 mensen werden vermoord, waaronder 13 kinderen. Ze wordt genoemd naast figuren waaronder Tariq ibn Ziyad, een Berberse generaal uit de 8ste eeuw die de aanzet gaf tot de islamitische verovering van Spanje en wijlen de Palestijnse leider Yasser Arafat. “Deze helden zijn de kroon op hun natie”, beweert het boek.

Deze bevindingen werden gepresenteerd door IMPACT-se in een reeks vergaderingen met vertegenwoordigers van de Europese Unie en vier grote Europese donoren aan de Palestijnse Autoriteit – België, Groot-Brittannië, Finland en Duitsland. De groep vertelde aan The Algemeiner dat “de financiering van het curriculum komt via de Joint Financial Agreement” – een gepoold financieringssysteem dat ongeveer de helft van het budget van het ministerie voor Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit voor zijn rekening neemt.

Het systeem wordt mede voorgezeten door België, dat vorige maand “alle projecten met betrekking tot de bouw of uitrusting van Palestijnse scholen” in de ijskast plaatste, nadat eerder het nieuws was uitgelekt dat een Palestijnse school, die in Judea & Samaria werd gebouwd met Belgische hulp, genoemd werd naar de PLO-terroriste Dalal Mughrabi.

De beslissing betreft “twee projecten met betrekking tot de bouw van nieuwe Palestijnse scholen, voor een bedrag van 3,3 miljoen euro”, vertelde een woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vorige week aan The Algemeiner. Hij verduidelijkte dat “projecten die niet in de wacht konden worden gezet, dat wil zeggen. scholen die al in aanbouw waren of werden gebouwd door derden, niet werden beïnvloed door dit besluit.”


Bronnen:

♦ naar een artikel in The Algemeiner van 3 december 2017

Een gedachte over “Nieuwe Palestijnse leerstof nog radicaler dan voorheen; België steekt graag een handje toe

 1. En dan zijn ze verbaasd dat er geen vrede komt en terrorisme aan de Europeese poort staat!

  Ze denken nog steeds dat ze met deze giftige leerstof de Palestijnse terroristen in “Palestina” kunnen houden.

  Gaat niet gebeuren.

  De wereld veranderd…..ook in het Midden Oosten en de grote verliezers zijn alwéér “de Palestijnen” ondanks het helpende handje van Europa o.l.v. Belgie met haar 4 regeringen.

  Het oude Judophobische Europa heeft het nog stééds niet begrepen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.