Cynisch: Palestijnse ontsteking van kerstboom in Bethlehem terwijl christenen de stad ontvluchten

Op zaterdag vond in Bethlehem de jaarlijkse ceremonie plaats van de Palestijnse kerstboomverlichting, in aanwezigheid van talrijke prominente Palestijnen. Deze schijnvertoning is zoals steeds bedoeld om Israël te bashen en te doen alsof christenen gelijk zijn aan moslims onder Palestijnse Arabische heerschappij. De boomverlichting is niet om de mensen te herinneren aan ‘vrede op aarde en goede wil jegens alle mensen’ (behalve de Joden dan), maar is bedoeld om Israël, de enige natie in de regio, te bashen en aan hun westerse donoren te tonen dat Palestijnen hun christen minderheid ‘goed behandelen’ en dat christenen “helemaal niet, hoezo?” wegvluchten uit de door Palestijnen gecontroleerde gebieden (beeldbron: Ma’an News Agency).

Echter, de feiten zijn wat ze zijn. Bethlehem was traditioneel een ​​overwegend christelijke stad, totdat de stad onder Palestijnse heerschappij kwam. Christenen vluchten al jaren weg uit Bethlehem terwijl ze worden lastiggevallen en geïntimideerd door moslims. Terwijl Bethlehem ooit de meest dichtbevolkte christelijke stad was van heel Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever), blijft zijn christelijke bevolking dramatisch krimpen, zoals dat in Judea & Samaria in het algemeen is. Amper 50 jaar geleden vormden christenen zowat 70 procent van de bevolking van Bethlehem. Vandaag vormen ze slechts 15 procent. Christenen tellen ongeveer 38.000 mensen in Judea & Samaria, wat overeenkomt met 2 procent van de bevolking (cijfers van 2013).

“Vroeger waren we met veel. Nu zijn er zo weinigen over. Iedereen probeert weg te gaan,” zegt Samir, een verkoper in een naburige winkel die orthodoxe iconen verkoopt. Zich zorgen makend over de gevolgen van het klagen over de situatie, weigerde Samir zijn echte naam te gebruiken. Iedereen is het erover eens dat economische tegenspoed en het lage geboortecijfer van de christelijke gemeenschap de belangrijkste oorzaken zijn van de achteruitgang. Maar de laatste jaren klagen christenen in Bethlehem ook over een groeiend klimaat van intimidatie van islamitische extremisten.

Desondanks is er volgens premier Rami al Hamdallah van de Palestijnse Autoriteit niks aan de hand en hij zei tijdens de ceremonie: “Ondanks de nederzettingenactiviteiten die door Israël worden uitgevoerd, gelooft het Palestijnse volk nog altijd in de cultuur van coëxistentie, broederschap en vrede die onze Heer Jezus Christus hen heeft gebracht, en we doen een beroep op de hele wereld om een ​​eensgezind standpunt in te nemen om de langste bezetting en onderdrukking van de geschiedenis te beëindigen. En de realisatie van de rechten van onze mensen en de erkenning van de staat, vooral omdat de tweestatenoplossing in werkelijk ernstig gevaar verkeert, vanwege Israëls hardnekkigheid in zijn schendingen en zijn minachting voor internationaal recht, mensenrechtenbeginselen en ondertekende overeenkomsten.” Iemand zal die man toch eens een spiegel moeten voorhouden.

Een gedachte over “Cynisch: Palestijnse ontsteking van kerstboom in Bethlehem terwijl christenen de stad ontvluchten

  1. Zolang Christenen nog meedoen met deze schijnvertoning, zullen nog velen sterven.

    Het wordt tijd dat de Christenen eens hun mond opendoen.

    Tegen Joden was/is dit nooit een probleem, maar tegen Arabieren & Moslims die Christenen bij bosjes uitmoorden of verdrijven, staan ze allemaal met een mond vol tanden en kijken ernaar!

    Like

Reacties zijn gesloten.