Duitse tv-zender trekt stekker uit concert van Roger Waters om zijn antisemitisme

Roger Waters, de voormalige bassist van de megagroep Pink Floyd, maar er in maart 1983 na de opnames voor The Final Cut er met veel ruzie en kabaal uitstapte en sindsdien blijft teren op de muzikale productie The Wall en oudere successen van de Floyd, heeft zich als artiest de voorbije jaren ontwikkeld tot een van de boegbeelden van de antisemitische boycot-Israël beweging BDS.

Zo raakte de voormalige Pink Floyd-zanger vorige week verstrikt in een bittere woordentwist met de Australische rocker Nick Cave, die aankondigde dat een van de belangrijkste redenen om ondanks de boycot-Israël oproepen van Waters, toch te concerteren in Israël, was om “een standpunt in te nemen tegen mensen [zoals Roger Waters] die proberen muzikanten uit te sluiten, neer te halen, musici intimideren, musici censureren en musici tot zwijgen te brengen”.

Elders krijgt de 74-jarige Roger Waters van de BDS beweging nog de wind van voren. De Duitse tv-zender WDR heeft enkele dagen geleden de stekker uitgetrokken van haar sponsorship van een concert van Roger Waters omwille van zijn virulente Jodenhaat en Israëlhaat. WDR zou aanvankelijk het concert registreren en op latere datum uitzenden.

The Jerusalem Post legt uit waarom Waters’ concert van 11 juni 2018 in de Lanxess Arena van Keulen niet zal uitgezonden worden wat aanvankelijk wel het geval was. Malca Goldstein-Wolf lanceerde een petitiecampagne om te voorkomen dat WDR belastinggeld zou gebruiken om een ​​notoire “Jodenhater” te financieren.

Ze zei dat de voorzitter van de televisieverdeling Tom Buhrow in Keulen de verspreiding van antisemitisme toestaat door optredens van Roger Waters uit te zenden, die zoals bekend een energieke voorstander is van de BDS-campagne, die zich richt tegen Israël. Waters gebruikt ook regelmatig antisemitische beelden tijdens zijn concerten.

Buhrow vertelde haar “Onze samenwerking voor dat concert is gestopt.” Goldstein-Wolf verwees ook naar een WDR-schandaal in de petitie, waar het tv-station aanvankelijk weigerde om een ​​documentaire over het hedendaagse antisemitisme in Europa uit te zenden, als verder bewijs dat WDR grotendeels geen idee heeft van de moderne Jodenhaat in Europa.

Zoals op het bijgevoegde plaatje te zien is, etaleert Roger Waters graag zijn  perverse voorliefde voor outfit en symboliek, die verdacht veel lijkt op die van de nazi’s, en die hem en zijn zogenaamd antimilitaristische show “The Wall” bijzonder populair maakt onder neonazi freaks en ander antisemitisch tuig van de richel.

Waters verschoof hiermede duidelijk de lijn van Israëlhaat naar onverbloemde Jodenhaat en antisemitisme uit de oude bekende doos. Of hoe Israëlhaat en Jodenhaat naadloos bij elkaar aansluiten en de facto synoniemen van elkaar blijken te zijn. Israëlhaat als façade, ordinaire Jodenhaat als het werkelijke motief.

4 gedachtes over “Duitse tv-zender trekt stekker uit concert van Roger Waters om zijn antisemitisme

 1. Gelukkig heb ik 13 jaar geleden al mijn pinkfloyd LP’s vermorzeld en de de grijze bak gegooid waar het hoort.
  Er zijn geen fatsoenlijke en zelfs de meest onfatsoenlijke woorden zijn niet toereikend genoegd om deze verdorven creaties van satan te omschrijven.
  Kees

  Like

  1. Eh, ik en en blijf een fan van Pink Floyd. Zoals ik al eerder schreef, was Roger Waters reeds in maart 1983 uit de band gestapt. Na de veel minder geslaagde platen The Wall en The Final Cut, die hij helemaal naar zijn hand zette en de teksten had geschreven. Je mag gerust stellen dat in 1977 na de release van Animals, het daarna bergafwaarts ging met de Floyd.

   Wat mij betreft behoort alles wat Pink Floyd tussen 1968 (nà het vertrek van Syd Barrett) en 1977 (waarna Roger Waters het roer overnam) heeft geproduceerd tot het beste in de rock muziek. Overigens ben ik wel alles blijven volgen van David Gilmour, het ware brein achter de Floyd.

   De anti-Israël hetze van Roger Waters dateert van veel later en ruim 30 jaar nadat Animals werd uitgebracht. In juni 2009 sprak hij zich uit tegen de Israëlische Veiligheidsmuur in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) en later dat jaar zegde hij zijn steun toe aan de Gaza Freedom March. In 2011 kondigde hij aan dat hij zich had aangesloten bij de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) -beweging tegen Israël.

   Like

Reacties zijn gesloten.