De Joden weten heel goed waarom ze Frankrijk in groten getale verlaten

Niet alleen Zweden zou een waarschuwing voor ons moeten zijn. Ook ons buurland Frankrijk schiet lekker op wat betreft zelf-opgave en zelfvernietiging. Dat blijkt uit een nieuwe bijdrage van het Gatestone Institute, dat vandaag werd gepubliceerd. “France Submits tot Terrorism, Muslim Anti-Semitism” door Guy Millière (professor aan de universiteit van Parijs). Daarin komt de lezer o.a. te weten:

♦ Sinds het jaar 2012 heeft het radicaalislamitisch terrorisme in Frankrijk 250 dodelijke slachtoffers geëist.

♦ In geen enkel ander Europees land vinden er tegenwoordig zoveel daadwerkelijke overvallen op Joden plaats.

♦ De geboortecijfers verschaffen de moslims er geen slechte kans op dat Frankrijk op een dag van hen is.

♦ Nu al staan er veel No-Go-Areas in het land nauwelijks nog onder Franse controle, maar ze bevinden zich in handen van parallelsamenlevingen, die hun eigen islamitische spelregels doordrukken. (daar kun je bijv. als vrouw maar beter niet alleen uit huis gaan).

Zal Frankrijk zich serieus verzetten?

Op dit moment ziet dat er niet zo uit. Het land heeft immers zelfs een president die van mening is dat een Franse cultuur niet bestaat.

Meer dan een lippendienst zie ik op dit moment niet. Emmanuel Macron heeft weliswaar een standpunt ingenomen tegen antisemitisme, maar welke zin heeft dat in de praktijk als de zaken zich zo verder ontwikkelen?

Joden weten heel goed waarom ze Frankrijk in groten getale verlaten

Ter verdediging van Macron kun je alleen maar opmerken dat hij dit alles natuurlijk niet heeft veroorzaakt. Toen hij president werd, was de situatie al catastrofaal. Maar eigenlijk zou men in zo´n situatie politici nodig hebben die hun land en waarden zelfbewust verdedigt. Macron maakt op mij definitief niet de indruk dat hij tot diegenen behoort. Yves Mamou heeft hem een “nuttige idioot van het ´islamisme´”genoemd, omdat de man het gevaar überhaupt niet goed heeft begrepen.

door Adrian F. Lauber


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Die Juden wissen schon, warum sie Frankreich in großer Zahl verlassen” op Philosophia Perennis van 29 november 2017.