VN gebruiken vluchtelingenorganisatie UNRWA als dekmantel voor Palestijnse terreur

Israël’s parlementslid Sharren Haskel (Likoed), lid van het Comité voor Buitenlandse Zaken en Defensie in de Knesset, leidde op maandag  27 november 2017 een debat voor een lobby die zij had opgericht met het doel de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) te hervormen, berichtte Arutz Sheva op maandag.

Onderwerp op de vergadering was de bedenkelijke rol van de UNRWA aan te klagen in het bestendigen van het Palestijns-Israëlisch conflict, eerder dan het op te lossen. De “UNRWA financiert terreur, stelt Hamas operatieven aan het werk, verbergt wapens en terreurtunnels, voedt op tot haat en geweld tegen Israël,” klonk het in de Knesset.

De bijeenkomst werd bijgewoond door vice-minister voor Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely (Likoed), vice-minister in het kantoor van premier Netanyahu parlementslid Michael Oren (Kulanupartij), parlementslid Yehuda Glick (Likoed), parlementslid Amir Ohana (Likoed), de Belgische ambassadeur aan Israël Olivier Bell, ambassadeur van Myanmar aan Israël Maung Maung Lin, Liza van Daman van de Angolese Ambassade, secretaris van de Amerikaanse ambassade in Israël Mark Nordberg en anderen.

Parlementslid Sharren Haskel zei:

“Slechts twee weken geleden werd een Hamas-terreurtunnel ontdekt onder een school die door de UNRWA in Gaza werd gerund, de tweede tunnel die in de laatste twee maanden was blootgelegd. Tijdens Operation Protective Edge werd een wapenopslagplaats ontdekt in de UNRWA-faciliteit in Gaza en sinds 1999 controleert Hamas zowel de Arbeiders Unie als de Onderwijzers Unie van de UNRWA .

Het doel van de lobby is om een ​​grondige hervorming in UNRWA te bewerkstelligen, om ontslag te eisen van Hamas-activisten die in de organisatie werken, om onderwijs te stoppen voor ophitsing en haat jegens Israël, om het bewustzijn onder donorlanden te vergroten en om toezicht te houden op de geschonken fondsen aan UNRWA . De wereld zal het gewetenhebben: UNRWA bestendigt het Israëlisch-Palestijnse conflict.”

Een gedachte over “VN gebruiken vluchtelingenorganisatie UNRWA als dekmantel voor Palestijnse terreur

  1. De grootste vijand van “de Palestijnen” zijn hun eigen leiders, UNWRA en de ‘pro Palestijnse’ NGO’s.

    Deze groepen leven & profiteren van de miserie van deze menselijke speelballen.

    Hef ze op en het probleem “de Palestijnen” wordt opgelost en dat is iets wat ten alle tijde vermeden moet worden.

    “Géén vrede & géén normalisatie”, want dan zijn wij onze job & centen kwijt”.

    Like

Reacties zijn gesloten.