Groot-Brittannië draagt 22,4 miljoen euro bij aan Palestijnse jaarlijkse begroting

De Britse regering is akkoord gegaan om haar jaarlijkse bijdrage ter waarde van 20 miljoen Britse ponden (ca. € 22,4 miljoen) te betalen om het jaarlijkse nationale budget van de Palestijnse Autoriteit te steunen. Een groot deel hiervan zal naar de onderwijssector gaan, volgens het officiële persagentschap Wafa van de Palestijnse Autoriteit (PA), aldus een bericht op het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an News Agency van 25 november 2017.

Wafa meldde dat de Palestijnse minister van Onderwijs, Sabri Saydam, telefonisch op zaterdag heeft gesproken met de Britse minister voor Internationale Ontwikkeling en met de minister van het Midden-Oosten bij het Foreign & Commonwealth Office, Alistair Burt. “Saydam zei dat de voortdurende steun van onderwijs door donorlanden het hoge niveau en vertrouwen aantoont in het Palestijnse onderwijssysteem en het vermogen om kwalitatieve resultaten te bereiken,” zei Wafa. Naar verluidt “benadrukte hij het belang van het voortzetten van dit soort ondersteuning voor onderwijs, met name op gebieden die bijdragen aan de versterking van het onderwijssysteem.”

Een tijd geleden was de Britse barones Catherine Ashton, als woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, op rondreis in de Gazastrook, waar ze persoonlijk wilde toezien op wat er gebeurt met al die grote sommen Europees geld die elke maand naar de Gazastrook worden overgeheveld en waarvan niemand precies goed weet wat ermee gebeurt. “Ik wil voor mezelf zien hoe we ons geld besteden en wat voor effect dit heeft aan de grond,” zei Ashton want “de EU geeft elke dag 3 miljoen euro hulp aan Palestijnen en weet niet waar al dat geld blijft.”

Jaarlijks besteden de 28 landen van Europese Unie en haar 27 lidstaten ongeveer 1 miljard euro aan humanitaire en andere steun voor de Palestijnen, of ongeveer 85 miljoen euro elke maand ttz. ca. 3 miljoen euro per dag. Elke dag 3 miljoen euro is niet niks en die EU-hulp komt bovenop al het geld dat nog komt via de Verenigde Naties en haar vele randorganisaties, van de Verenigde Staten, van de Arabische Liga, van Rusland en van Iran en van de vele ontelbare ngo’s van over de ganse wereld.

Een gedachte over “Groot-Brittannië draagt 22,4 miljoen euro bij aan Palestijnse jaarlijkse begroting

 1. “”There is a hole in my bucket oh Henry, oh Henry….a hole””.

  3 miljoen Euro per dag alléén aan Europeese hulp aan “Palestijnen”.

  Wanneer gaan de politieke genieën eindelijk begrijpen dat er een gat in de Palestijnse emmer zit……met een direct spoor naar de offshore rekeningen van hun leiders?

  Wanneer gaan de Westerse politieke leiders eindelijk eens inzien dat al het geld dat in de “Palestijnse opbouw” wordt geduwd niet wordt gebruikt voor opbouw maar voor onderdrukking?

  Wanneer gaan de Westerse ideologen & humanitaire hypocrieten inzien dat geldschieters altijd een kwalijke reuk verspreiden?

  Wanneer gaan deze Westerse geldschieters het zuurverdiende geld van hun belastingbetalers eens op een beschaafde manier gebruiken?

  Het resultaat van 70 jaar UNWRA heeft de Palestijnse Arabieren niets anders dan miserie & onderdrukking gebracht, terwijl hun leiders in de internationale jetset aan het feestvieren zijn en hun kinderen laten studeren aan de beste universiteiten.

  Het Britse geld voor ‘onderwijs’ zal opnieuw gebruikt worden voor hersenspoeling omdat de PLO/Hamas leiding dat zo wil. Géén normalisatie & géén verandering of toenadering want dan is hun rol uitgespeeld en raken hun kassa’s leeg.

  Na zoveel jaren zou dat toch wel duidelijk moeten zijn.

  Like

Reacties zijn gesloten.