VN veroordelende resoluties 2017-2018: Israël: 20 – de rest van de wereld samen: 6

Als een marsmannetje opeens op onze aarde zou landen en de nieuwsbulletins zou lezen en beluisteren om te weten wat de aardlingen zoal beroert, zou dat marsmannetje de indruk kunnen krijgen dat er  op onze aardkloot maar één reusachtig probleem bestaat, met name Israël en het conflict met de Palestijnen, dat te wijten is aan het feit dat de Joodse staat een aantal nederzettingen bouwt op land waarvan de wereld vindt dat dit plek is waar de toekomstige Palestijnse staat moet komen.

De Verenigde Naties lijken weer flink van katoen te willen geven tegen Israël. In de huidige 72ste Sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) voor de periode 2017-2018 wordt zoals de gewoonte is in de VN Israël er andermaal apart uitgelicht als de grote kop van jut voor alle problemen die zich momenteel in onze wereld afspelen. Schrik niet, want maar liefst 20 van de 26 resoluties handelen enkel om het Israëlisch-Arabisch conflict. Ongelooflijk maar waar.

Al de landen van de Europese Unie stemmen voor andere resoluties waarvan telkens 1 (één!) tegen Iran, Syrië, Noord-Korea, de Krim, Myanmar en tegen de Verenigde Staten omwille van het embargo tegen Cuba (klik hier voor deze 6 resoluties). De mensenrechtensituatie in Myanmar bijvoorbeeld, waarin het Rohingya volk momenteel verkeert, dat zoals bekend massaal wordt afgeslacht op een wijze waar de ISIS barbaren nog wat van kunnen opsteken, wordt slechts bedacht met één enkele resolutie.

Daarentegen zullen de EU-landen voor ten minste 15 van de 20 door de Arabieren ingediende resoluties stemmen die enkel om Israël draaien (klik hier voor de lijst van de 20 anti-Israël VN-resoluties).

Jammer genoeg hebben de EU-staten geen enkele resolutie ingediend in de VN (UNGA) omtrent bijvoorbeeld de mensenrechtensituatie in China, Venezuela, Saoedi-Arabië, Wit-Rusland, Cuba, Turkije, Pakistan, Vietnam, Algerije of omtrent 175 andere landen. Voor wie het interesseert: Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren. Ook het marsmannetje mag al deze informatie terug meenemen naar zijn thuisplaneet en raakt er hopelijk nog wijs uit.

Een gedachte over “VN veroordelende resoluties 2017-2018: Israël: 20 – de rest van de wereld samen: 6

  1. Het is interessanter te weten hoe onze Europeese “vrienden & bondgenoten” stemden bij deze anti Israel resoluties.

    Ik denk dat dat we het plaatje wel kunnen uittekenen.

    Like

Reacties zijn gesloten.