Kwakkel van de dag: De ‘bezetting’ is oorzaak van alle problemen van de Palestijnse vrouwen

Afgelopen zaterdag was de “Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen“. De Palestijnse Autoriteit manipuleerde deze dag op de gebruikelijke manier: door deze te gebruiken als een platform om Israël te beschuldigen. Terwijl een op de vier getrouwde Palestijnse vrouwen fysieke mishandeling meldt, wordt dit feit helemaal niet vermeld in de officiële PA-herdenkingen van de dag. Ze schrappen elke verwijzing naar dergelijke problemen en geven enkel discriminatie toe op basis van geslacht, als resultaat van het Arabische erfgoed en opvoeding.

In plaats daarvan zeggen ze dat alle problemen van Palestijnse vrouwen het resultaat zijn van de ‘bezetting’. Op een conferentie van vorige week spraken PA-functionarissen en ministers over hoe Palestijnse vrouwen vochten voor Jeruzalem tegen Israëlisch geweld, hoe Joden hun hoofddoeken zouden afgerukt hebben en riepen zij de internationale gemeenschap en internationale ngo’s op om “op te staan ​​tegen de schendingen van vrouwenrechten in Palestina in het algemeen en in Jeruzalem in het bijzonder, door het implementeren van VN-resoluties over het beëindigen van de bezetting en erkenning van de Palestijnse staat.”

De PA vermijdt bewust de zeer reële problemen van huiselijk geweld, eerwraak, vrouwen die verkracht zijn en vervolgens beschuldigd worden van overspel, en de meerderheid van de Palestijnse vrouwen die psychologische mishandeling melden van hun echtgenoten. In plaats daarvan gebruikt het deze dag als weer een andere manier om Israël de schuld te geven van al zijn problemen. Wat betekent dat het niet de ‘bezetting’ is die vrouwen pijn doet – het is de politisering van het onderwerp die de Palestijnse Autoriteit toestaat te vermijden dat ze daadwerkelijk haar eigen problemen en problemen in haar eigen samenleving aanpakt, omwille van haar doelbewuste wil om Israël aan te vallen met alle mogelijke middelen.

Opgemerkt moet worden dat de enige keer dat de PA pretendeert zich zorgen te maken over huiselijk geweld tegen vrouwen, gebeurt wanneer externe agentschappen geld doneren bestemd voor dat specifieke doel. Op zich worden vrouwen in ‘Palestina’ enkel gebruikt als kogels om Israël te treffen en te beschadigen en uiteindelijk zijn de enige mensen die gewond raken de vrouwen zelf, die dubbel slachtoffer zijn, zowel als slachtoffers van mishandeling in hun eigen samenleving en vervolgens als pionnen in de nooit eindigende campagne van de PA om om het even welke kwestie ongeacht hoe ver gezocht ook, te manipuleren, als een zoveelste reden om Israël te bashen.


Bronnen: naar een bericht van EoZ van 26 november 2017

Een gedachte over “Kwakkel van de dag: De ‘bezetting’ is oorzaak van alle problemen van de Palestijnse vrouwen

  1. OP Duitse TV was er een reportage over een Palestijn uit Gaza met 3 vrouwen & 34 kinderen…..op zoek naar een 4e (jongere & slankere) vrouw omdat hij meer kinderen wil en zijn 3 andere vrouwen ‘te mollig & te moe zijn geworden……..en dat is natuurlijk allemaal de schuld van Israel.

    Like

Reacties zijn gesloten.