Israël solidair met Egypte na bloedige massacre door Wilayat Sinai (ISIS)

Israëlische ministers uitten vrijdag hun solidariteit met Egypte na de dodelijke terreuraanslag door terroristen van Wilayat Sinai (ISIS) in de Rawda moskee van El-Arish, de hoofdstad van de Sinaï provincie, waarbij 305 mensen zijn omgekomen en honderden gewonden vielen, met een oproep voor een ‘regionaal front’ tegen jihadisten. Ze gebruikten de aanval ook als een platform om Iran aan te vallen, aldus een bericht in The Times of Israel van vrijdag 24 nov. ’17.

Die solidariteit is allerminst vreemd, integendeel, omdat de zone waar de aanslag plaatsvond pal aan Israël’s grondgebied grenst zoals hierboven op het kaartje is te zien (nabij El-Arish, linksboven). Onmiddellijk na de aanslag heeft Egypte aangekondigd dat de grensovergang met de Gazastrook te Rafah gesloten blijft, nadat voordien was aangekondigd dat die drie dagen zou geopend worden voor Palestijnen maar wel enkel om humanitaire redenen.

Op Twitter heeft minister Yisrael Katz (Likoed) voor Transport en Inlichtingen zijn “medeleven geboden aan de families van de tientallen mensen die zijn vermoord in de terreuraanslag op een moskee in de Sinaï” en hij zei dat de Joodse staat “schouder aan schouder staat met Egypte en andere landen in regio en de internationale arena in de strijd tegen de radicale islamitische terreur.” In een Hebreeuwse tweet zei hij ook: “De radicale islam slaat zonder onderscheid toe en vermoordt ook moslims. Het is tijd om een ​​regionaal front te vormen tegen het sjiitische terrorisme van Iran en de soennitische terreur van de islamitische staat.”

Minister Naftali Bennett voor Onderwijs (Joodse Huispartij) bood zijn condoleances aan en hij zei: “De moorddadige terreuraanslag is het bewijs van het feit dat er een nieuwe wereldorde om ons heen wordt gecreëerd, waarin het onderscheid wordt gemaakt tussen aanhangers van de terreur zoals Iran en [IS] en aanhangers van de mensheid. Dit is een tijd voor internationale eenheid in de oorlog tegen het terrorisme, waar het zich ook voordoet: Rusland, Europa, de VS, Israël en de Arabische wereld – we zijn allemaal gewond geraakt door angst en moeten ons verenigen in onze strijd ertegen. Als de verlichte wereld zich verenigt, zullen we zegevieren en winnen.”

Een gedachte over “Israël solidair met Egypte na bloedige massacre door Wilayat Sinai (ISIS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.