60 procent van Israëlische Arabieren is trots om Israëli te zijn

Drieënzeventig procent van de Arabieren in Israël voelt zich thuis in de Joodse staat en 60 procent is er trots op Israëli te zijn, volgens een nieuwe enquête in opdracht van Israel Hayom en uitgevoerd door het New Wave Research Institute.

De poll ondervroeg 426 Arabische Israëli’s vanaf 18 jaar. Bijna tweederde van de respondenten (65 procent) definieert zichzelf als niet religieus, terwijl 35 procent zegt dat ze religieus zijn. Zesenveertig procent identificeert zich als Israëlische Arabieren en 42 procent identificeert zich als Palestijnse Arabieren, terwijl slechts 3 procent zich als Israëlisch identificeert.

Bijna driekwart van de respondenten (73 procent) gelooft dat het Israëlisch-Palestijnse conflict over land gaat, terwijl 19 procent denkt dat het om religie draait. In totaal zegt 60 procent van de ondervraagden ‘erg trots’ of ‘redelijk trots’ om Israëli te zijn, terwijl 37 procent zegt ‘niet trots’ te zijn.

De meeste ondervraagde Israëlische Arabieren zeggen dat ze geloven dat Joden historische en religieuze hebben banden met Israël. Tweeëntachtig procent zegt dat ze niet willen leven onder Palestijnse heerschappij, terwijl 14 procent zegt dat ze dat wel doen.


Bronnen: een bericht “60 percent of Israel’s Arabs are ‘proud’ to be Israeli, new poll shows” van Jewish News Service (JNS) van 21 november 2017

2 gedachtes over “60 procent van Israëlische Arabieren is trots om Israëli te zijn

    1. De Israëlbashers negeren gewoon alles wat Israël in een positief daglicht kan stellen. En als ze dan toch met hun neus op de feiten worden gedrukt noemen ze het “fake news” en ja “gefabriceerd door de Zionisten”. Maar zeg nooit dat het antisemieten zijn want dan schieten ze in een Franse koleire en hikken ze zich door het plafond van geveinsde verontwaardiging en frustratie. Zum kotzen!

      Like

Reacties zijn gesloten.