Gevangen Hamas terrorist onthult belangrijke info over tunnelnetwerk in Gaza

Een gevangen Palestijnse jihadist van de Al Qassam Brigades, de moordbrigade van de terreurgroep Hamas in Gaza, heeft onlangs uitgebreide informatie verstrekt omtrent de terreurstunnels. Ahmed Magdi Muhamad Abid, geboren in 1994 en een inwoner van Shuja’iyya in de Gazastrook, werd eind september 2017 gearresteerd toen hij de grens overging naar Israëlisch grondgebied. Tijdens zijn ondervraging ontdekten de Israëlische veiligheidsdiensten Shin Beth, dat Ahmed Abid in 2013 werd gerekruteerd bij de Hamas-organisatie.

Tijdens zijn verblijf bij Hamas onderging hij een militaire opleiding in techniek, sluipschutters en anti-tankwapens. Verder werd onthuld dat hij deelnam aan tunnel graafwerken in de buurt van waar hij woonde en deel uitmaakte van de grenswachten van Hamas. Uitgebreide informatie over de tunnelstructuur van de Hamas in de Gazastrook werd onthuld tijdens zijn verhoor.

In het bijzonder bleek de informatie over aanvalstunnels nuttig voor de inlichtingendiensten. Sommige tunnels zijn ontworpen om aanvallen te plegen binnen Israël’s grondgebied en anderen om Israëlische soldaten te bevechten in de Gazastrook. Ahmed Abid’s ondervraging onthulde andermaal Hamas’s terreurtunnelactiviteiten, ontworpen om het terrorisme tegen de staat Israël te promten.

Op 23 oktober 2017 werd tegen Abid een officiële klacht ingediend bij de rechtbank van het district Beersjeba. Aldus een bericht van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken (IMFA) van donderdag 23 november 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.