Palestijnen: als je ons niet alles geeft wat we willen, ben je niet te vertrouwen

De Palestijnen zijn opnieuw boos – dit keer omdat de regering-Trump hun standpunt over het Israëlisch-Palestijnse conflict niet lijkt te hebben onderschreven. De Palestijnen zijn ook boos omdat ze geloven dat de Trump-regering Israël niet wil dwingen om aan al hun eisen te voldoen.

Hier is hoe de Palestijnen het zien: als je niet met ons bent, dan ben je tegen ons. Als je niet al onze eisen accepteert, dan moet je onze vijand zijn en we kunnen niet vertrouwen dat je de rol speelt van een “eerlijke” bemiddelaar in het conflict met Israël.

Vorige week suggereerden onbevestigde rapporten opnieuw dat de Trump-regering werkt aan een alomvattend plan voor vrede in het Midden-Oosten. De volledige details van het plan blijven op dit moment onbekend.

Wat echter zeker is – volgens de rapporten – is dat het plan niet voldoet aan alle eisen van de Palestijnen. In feite zou geen enkel vredesplan – door Amerikanen of een andere partij – in staat zijn om de Palestijnen alles te bieden waar ze om vragen.

Palestijnse eisen blijven zoals altijd onrealistisch. Ze omvatten onder andere de eis dat miljoenen Palestijnse ‘vluchtelingen’ naar Israël mogen “terugkeren”. Ook willen de Palestijnen dat Israël zich terugtrekt achter onverdedigbare grenzen die Hamas en andere groepen dichter bij Tel Aviv zouden brengen.

De Palestijnse Autoriteit (PA) en haar leider, de 82-jarige Mahmoud Abbas die thans in zijn twaalfde jaar zit van zijn vierjarige ambtstermijn, blijven volhouden dat zij niets minder zullen accepteren dan een soevereine en onafhankelijke Palestijnse staat, met [Oost-]Jeruzalem als hoofdstad, over het hele grondgebeid dat door Israël veroverd werd in de Zesdaagse Oorlog van 1967.

Het gevaarlijkste is dat zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat Abbas een deal zou ondertekenen, een andere leider later kan komen en legitiem kan zeggen dat Abbas geen autoriteit had om iets te ondertekenen omdat zijn termijn allang was verstreken.

Hamas, de Palestijnse islamistische terreurgroep die de Gazastrook controleert, beweert dat ze nooit de aanwezigheid van Israël op land dat “eigendom-van-islam” is zal accepteren. Hamas wil al het land dat Israël zogenaamd “innam” in 1948. Vertaling: Hamas wil de vernietiging van Israël om een ​​islamitisch kalifaat te stichten waar niet-moslims de status van dhimmi zouden krijgen (‘beschermde persoon’).

Lees hier verder op The Gatestone Institute

door Bassam Tawil