‘Mohammed draagt kinderen op om stenen naar de Joden te gooien’, volgens Palestijns kinderblad

Een gedicht in het Palestijnse jeugdmagazine Zayzafuna leert kinderen dat het gooien van stenen naar Joden iets is dat wordt opgedragen door Mohammed, de profeet van de islam. Het tijdschrift wordt gefinancierd door de Palestijnse Autoriteit geleid door de ‘gematigde’ leider van de PA Mahmoud Abbas, aldus een bericht van Palestinian Media Watch (Pal Watch) van 19 november 2017.

Wat volgt is de volledige versie van het gedicht van de Syrische dichter Sulaiman Al-Issain in het jeugdmagazine Zayzafuna van oktober 2017 tesamen met het plaatje eronder van een kind dat stenen gooit:

De kinderen van mijn land

“O kinderen van mijn land, zing voor het bezette thuisland zodat het bevrijd zal worden
Zing voor een grote ruimte die de revolutionairen en de revolutie zal inspireren
In het veld zodat ze wortel schieten
Zing voor de zon zodat die licht zal schijnen voor vrijheid
Zing voor de maan zodat we ’s nachts wakker blijven
Samen met degenen die van mijn land houden
Op zomernachten
Inspirerend voor degenen die van Allah houden
Om het ochtendgebed te houden
Samen met degenen die naar de moskee komen
Zing op bevel van de Profeet [Mohammed]
dat we een steen dragen
Die we zullen gooien naar het volk van de Gharqad [boom]”

Dat Joden het beoogde doelwit zijn, blijkt duidelijk uit de verwijzing naar de Gharqad-boom – ‘de boom van de Joden’. Volgens de moslimtraditie proberen Joden zich achter de Gharqad-boom te verbergen wanneer de moslims komen om hen te doden op de Dag des Oordeels. Het verhaal van een steen of boom die een moslim wenkt om een ​​Jood te doden verschijnt in talloze islamitische teksten. Een voorbeeld is de volgende Hadith uit het Sahih Muslim-boek van Hadith:

“Het laatste Uur zal niet komen vooraleer de Moslims de Joden bevechten en doden totdat de Joden zich achter een steen of een boom verbergen, en de steen of een boom zal zeggen: ‘Moslim, of dienaar van Allah, er is een Jood achter mij; kom en dood hem ‘; maar de Gharqad-boom zal dit niet zeggen, want het is de boom van de Joden.”

Palestinian Media Watch (PMW) heeft eerder problematische inhoud  in het tijdschrift gedocumenteerd. Eén verhaal, naar verluidt een droom van een jong Palestijns meisje, verheerlijkte Hitler en presenteerde zijn moord op Joden als een positieve prestatie voor het welzijn van de mensheid. Een ander nummer van Zayzafuna publiceerde uitspraken die het aan Hitler toeschreef.

Zayzafuna is een PLO-tijdschrift voor kinderen dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door de Palstijnse Autoriteit (PA). Het tijdschrift, dat materiaal bevat dat is geschreven door zowel het personeel van het tijdschrift als de kinderlezers, toont het soort berichten dat de uitgevers geschikt achten voor de jeugd en dient ook als een venster op de geest van de Palestijnse kinderen die materiaal aan het tijdschrift voorleggen.

De Gharqad ‘boom van de Joden’

 

Een gedachte over “‘Mohammed draagt kinderen op om stenen naar de Joden te gooien’, volgens Palestijns kinderblad

  1. Het is gelukkig wel mooi dat men in Israël als er stenen word gegooid, in ruime mate de stenengooiers mag vermoorden. Zie bijv. de intifada’s. Hier mag zoiets helaas niet. Ook is het schitterend dat in Israël duizenden huizen mag platgooien als en tienduizenden mag vermoorden en/of verwonden als een paar wrede moslim jochies een paar joodse jochies hebben afgemaakt Het is zo mooi dat wij volgens de Bijbel en opdracht van god complete volksstammen mogen uitroeien, terwijl moslims de brutaliteit hebben om god die opdracht te geven.

    Like

Reacties zijn gesloten.