Hezbollah chef Nasrallah is ‘trots op zijn levering anti-tank raketten aan Gaza’

De secretaris-generaal van de door Iran gesponsorde terreurorganisatie Hezbollah, Hassan Nasrallah, pochte maandag in een toespraak dat zijn organisatie anti-tankraketten naar de Gazastrook stuurde. “Ik ben trots en vereerd te kunnen zeggen dat we Kornet-raketten naar de Gazastrook hebben gestuurd. We gebruiken onze eigen wapens ook in Syrië,” zei hij volgens een bericht van Ynet News (aka Yedioth Ahronoth) van maandag 20 november ’17.

De chef van Hezbollah was niettemin afwijzend tegenover beschuldigingen dat zijn organisatie verantwoordelijk was voor de ballistische raket die onlangs vanuit Jemen naar Saoedi-Arabië werd afgevuurd door aan Iran gelieerde Houthi-rebellen. Nasrallah klaagde ook dat hoewel geen Israëlische aanval tot dusverre de ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga heeft doen bijeenkomen, een enkele raket die in Riyad werd gelanceerd, heeft geleid tot een speciale zitting van de Arabische landenorganisatie.

Wat betreft de politieke onrust in Libanon na het verrassende aftreden van premier Saad al-Hariri, merkte Nasrallah op: “Ik wil [de ministers van de Arabische Liga] en de publieke opinie eraan herinneren dat de grootste bedreiging voor de Libanese veiligheid en stabiliteit de Israëlische bezetting is. Evenzo is weerstand de belangrijkste factor die bijdraagt ​​aan de bevrijding van Libanon, en de ruggengraat van dat verzet is Hezbollah.”

Nasrallah ging verder met zich te bemoeien omtrent het besluit van de Arabische Liga om Hezbollah te erkennen als een terroristische organisatie. “Ik dank de Palestijnse facties voor hun antwoorden op het besluit van de Arabische Liga om Hezbollah als een terroristische organisatie te markeren. De opwinding die we nu in de Arabische wereld kunnen zien, bedekt de betrekkingen met Israël.”

Nasrallah voegde eraan toe dat het interview van IDF chef-staf Gadi Eisenkot met de Saoedische Elaph-krant “een bijzonder pijnlijke zet was omdat het betrekking heeft op normalisatie met Israël. Ik roep alle Arabieren, alle moslims, het Palestijnse volk en het Libanese volk op. Je kunt luisteren naar de reacties van Israël op zijn relaties met Arabische staten en wederzijdse bezoeken, coördinatie enzovoort, vooral met Saoedi-Arabië. Op deze kwestie volgde geen ontkenning,” zei Nasrallah beschuldigend.

Nasrallah heeft ook de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir belachelijk gemaakt. “O Jubeir, O Khaled – ik weet niet meer wat je naam is – weerstand is de belangrijkste factor bij het handhaven van de Libanese stabiliteit. Ga je Libanon verdedigen tegen Israël?” vroeg hij voordat hij het Saoedische koninkrijk opriep om “uit de Libanese zaken te blijven.”